mam telefon MDA Vario kupiony w Erze, ale chciałbym w nim zdjąć sim_locka, wie ktoś może za pomocą jakiego progamu lub kodu można się pozbyć tej blokady
Witam wszystkich mam taki mały problem z konfiguracją neta w moim MDA. Jak wszyscy wiedzą jest on wypozażony w kartę Wi_Fi (WLAN) 801,11 g ..., a ja odbieram interenet drogą radiową na komputer. Czy jest możliwość skonfigurowania też w moim MDA takiego internetu ??
Mam dostęp do jakiegos klucza sieciowego ale za każdym razem kiedy go wpisuje moje MDA nie chce się łoczyć i przerywa połączenie ... ??
Czy moze mam próbowac łaczyć się z netem tylko w domu za pomocą Acces Pointa ??
witam. użyłem do zdjęcia blokady programu lokiwiz. Wybralem opcję: CID unlock. wszystko poszło niby tak jak opisywano to na pewnym forum. ale tel. jak miał blokade tak ma..
próbowałem też lokiwiz 3.. i też lipa..
help.
moze orientujecie sie jaka jest cena zdjecia takiego simlock w polsce?
Witam,
W swoim XDA IIs, ściągnąłem simlocka za pomocą "xdadev all in one unlock".
Bardzo prosta aplikacja, która działa następująco:
-kopiujesz ją do swojego telefonu i odpalasz,
-diagnostyczne dane zapiszą się w pliku \xdadev_all_unlock.log,
-jeśli nastąpi error, spróbuj zrestartować telefon,
-jeśli z jakiegoś powodu telefon się zablokuje to prawdopodobny kod odblokowania będzie '00000000',
Oto lista telefonów z którymi powinien także działać:
Witam.Piszecie tu o różnych modelach MDA,Czy te klucze i inne sposoby działają też na MDA Compakt 3 z sieci era czy może jest do tego modelu jakaś stronka.Proszę o wszelkie wskazówki na meila omega-2.0(malpa)o2.pl
Z mda compact 3 juz nie będzie tak łatwo. I za simlocka trzeba zapłacić odpowiednie pieniądze.
Po za tym nie podawaj na forum maila i nie proś o wysyłanie na niego wskazówek. Forum jest po to zeby wszelkie informacje własnie na nim zamieszczac.
Witam ponownie . No cóż, żadnego odzewu, więc sam sobie musiałem poradzić. Testowałem kilka programów z sercem na dłoni czy aby nie popsuję telefonu. Jakos się udało programem Lokiwiz03. Znalazłem kilka wersji tego programu, ale właśnie ten zadziałał prawidłowo i podał mi kod do ściągnięcia simlock-a. Opis jak postępować z tym programem znajduje sie w sieci na wielu stronach więc nie będziecie mieć problemu ze znalezieniem jego.
Pozdrawiam
Witam . mam qteka s200 i problem z simlockiem . probowalem lokiwiza03a i xdaev_all unlock i nic . w lokiwizie pokazal mi jakies chinskie znaczki a xda nie wykryl tego modelu . jest jakis program co opanuje qteka ?
jeśli ktoś wie jak zdjąć simlock z takich dwóch modeli za darmo to proszę o pomoc bardzo mi na tym zależy a nie chce ładować kasy za simlock jak można samemu w domu
MDA VARIO 3 ERA PL
HTC PYTN2 ORANGE PL
Mam MDA Vario z ERY, próbowałem użyć tych programików z forum, ale nie jestem zbyt biegły w krakowaniu czegokolwiek. Programik (xdadev_all_unlock-v1[1].6_138.exe) nie chciał nawet ruszyć. Programik (lokiwiz03a) mruga okienkami jakby DOS-owymi i nic.
Czy ActiveSync ma być włączony czy nie podczas uswania blokady.
Czy może ktoś napisać co mam zrobić po kolei aby usunąć simlocka.
męcze sie strasznie z moim spv m550 i bezskutecznie nic nie chce go rozblokować Czy ktoś może wie dlaczego ? U mnie te programy nie działają, wgrywam aplikacje, odpalam ją wyświetla się napis, ze operacja udana wyłączam wkładam kartę i nie chodzi mi ORANGE ;( Jedynie po sprawdzeniu chodzi PLAY
4. Simlock i CID
Aktualnie nie ma jeszcze bezpłatnych aplikacji do odblokowania w/w rzeczy. Jest tylko ta: http://www.imei-check.co.uk/e650unlock.php strona, niestety trzeba zapłacić 28 Euro.
witam mam spv M3000 sciagnolem lokiwiz03a.zip po uruchomieniu go wyskakuje kod,ale ma 16 cyfr a ja moge wpisac tylko cztery.Pomóżcie jak mozecie zdiac simlocka
Dodano po 5 [minuty]:
witam mam spv M3000 sciagnolem lokiwiz03a.zip po uruchomieniu go wyskakuje kod,ale ma 16 cyfr a ja moge wpisac tylkoosiem.Pomóżcie jak mozecie zdiac simlocka