logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MP3 player 128MB wykrywany jako 1,44MB - jak przywrócić pełną pojemność?

yozz84 12 Lip 2006 17:00 1035 4
REKLAMA
  • #1 2813783
    yozz84
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    mam playera (jaks tam słaba marka) mp3 flash o pojemnosci 128MB podłączam go do Compa i wykrywa mi go jako dyskietke 3,5" czyli 1,44MB

wczesniej na tej pamieci znajdowały sie jakies mp3 i aplikacje + strona www (jakies sczatki) mniejsza o dane bo ich nie potrzebuje.. chcem tylko aby znóff mi normalnie odczytywało urzadzenie jako dysk pamieci masowej... instalacja sterowników z płyty nic nie daje, formatowanie tez (nie chce w pełni sformatowac pamieci... jedynie szybki format...)

sprawdzałem urządzenie na programie PC inspector, wykrywa jakies klastry z danymi ale nie moge ich skasowac ani nic z nimi zrobic... przy zapisywaniu zawartosci na pulpit wyskauje błąd i sie zawiesza...

prosze o pomoc... jak odzysakc utracone/niezauwazalne przez kompa miesce na pamieci
  • REKLAMA
  • #2 2813799
    4064484
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 15
    oczywiście inny komputer i flashowanie odtwarzacza.
  • REKLAMA
  • #3 2813814
    yozz84
    Poziom 10  
    komputer nie ma tu nic do rzeczy.. próbowałem na różnych jednostkach... było ich ze 4- 5... problem lezy w playerze...

a co do flashowania to mozesz mi dokładniej opisac ci i jak ? programy jakies? itp...
    byłbym wdzięczny... :)
  • REKLAMA
  • #4 2814097
    Mamut
    Poziom 19  
    Ocena: 48
    a ja bym bardziej obejrzal tablice partycji pod linuksem....
    Jezeli jest to odtwarzacz "no name" to odradzam flashowanie bo dobranie dobrego flasha graniczy z cudem.
  • #5 2814128
    yozz84
    Poziom 10  
    no name? tzn wiem ze jest firmy RED STAR kiedys znana firma ale nie o najlepszej reputacji ogólnie tandety chyba robiła ;)

co do oglądania partycji pod linuxem to nie znam sie na tym systemie wiec za dużo chyba nie zdziałam...

moze jakies inne propozycje? jakies konkretne rzeczy?
    z góry dziękuje za zainteresowanie i pomoc...

mecze sie z tym juz od doś długiego czasu a szkoda mi go wyrzucac bo swego czasu dosć sporo na niego wyłożyłem...
REKLAMA