logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Visual C++ library - gra zawiesza się, błąd abnormal program termination

Wojtek 24 lata 12 Lip 2006 18:53 8434 6
REKLAMA
  • #1 2814076
    Wojtek 24 lata
    Poziom 25  
    Ocena: 72
    witam. taki komunikat pojawia mi się w grze komputerowej która zawiesza się. w internecie mało jest dokładnych porad jak to zlikwidować. do tej pory nie miałem takiego komunikatu. na jednej ze stron napisane jest:
    "Visual C++ library. (Biblioteka Visual C++.)
    Runtime error. Abnormal program termination. (Błąd wykonania. Nienormalne przerwanie programu.)
    Ten problem może występować wówczas, gdy oba następujące warunki są spełnione:
    -Oprogramowanie America Online (AOL) jest uruchomione na danym komputerze.
    -Używana instalacja oprogramowania America Online jest uszkodzona"
    Co powinienem zrobić aby móc ponownie grać bez żadnych problemów?? Dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 2814104
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Obawiam się, że bez znajomości nazwy gry niewiele będziemy mogli koledze pomóc.
  • REKLAMA
  • #3 2814223
    Wojtek 24 lata
    Poziom 25  
    ta gra to half life 2. nie rozumiem dlaczego bez nazwy gry niewiele da się pomóc?
  • REKLAMA
  • #4 2814567
    SiLeNt_hUnTeR
    Poziom 21  
    Ocena: 33
    Masz komponent .NET Framework? Może brak Ci jakiegoś pliku i krzaczy.
  • REKLAMA
  • #5 2815430
    MiL999
    Poziom 26  
    Ocena: 75
    Visual C++ nie potrzebuje .NET Framework. Ogólnie to wygląda na uszkodzoną bibliotekę. A czy ta gra jest oryginalna? Zainstaluj ją jeszcze raz.
  • #6 2817245
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Wojtek 24 lata napisał:
    nie rozumiem dlaczego bez nazwy gry niewiele da się pomóc?

Dlatego, że komunikat błędu jest zbyt ogólnej natury. taki komunikat może wyprowadzić każda aplikacja korzystająca z bibliotek Visual C++. Poza tym kolega nie podał nam z jakiego systemu operacyjnego korzysta, tak więc można co najwyżej pogrzebać w Sieci w taki na przykład sposób: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=milanos&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
    Ponieważ podobne objawy moga dać komputerowe drobnoustroje, proponowałbym umieścić na forum log z hijackthis.
  • #7 2836714
    Wojtek 24 lata
    Poziom 25  
    witam. pracuje na 2000. gra jest orginalna i niebyło z nią do tej pory problemów. być może to wina komputera. mam na forum elektroda kilka postów gdzie zawsze występowały jakieś zgrzyty. miałem asusa a7n8x-xe i hl2 nigdy się nie zainstalował. trudno powiedzieć dlaczego. przy instalacji wywalał się blue screen i niepomogła ani reinstalka sterów ani systemu itp. mam ponownie moją msi kt880 ale inną płytę bo poprzednią reklamowałem. zapewniono mnie że jest nowa choć ocena wzrokowa to wyklucza cóż dali jednak od początku 2 lata gwarancji. wszystko działa prawidłowo. przynajmniej te aplikacje z których korzystam. czy może to być wina np. płyty? przecież system i grę mam wciąż na tej samej płytce. instaluję wszystko zawsze tak samo. no chyba że pojawia się aktualizacja. ale niczego dodatkowego "od wieków" nie instaluje bo mam sprawdzone co potrzebuje. pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy błędu "Visual C++ library. Runtime error. Abnormal program termination" pojawiającego się podczas gry Half-Life 2, która się zawiesza. Komunikat jest ogólny i może wynikać z uszkodzonej biblioteki Visual C++. Wskazano, że problem może być związany z oprogramowaniem America Online (AOL), jednak w tym przypadku nie jest to potwierdzone. Gra jest oryginalna, a system operacyjny to Windows 2000. Użytkownik miał wcześniej problemy z instalacją HL2 na płycie głównej Asus A7N8X-XE, gdzie występowały blue screeny. Obecnie używa płyty MSI KT880, która jest nowa i objęta gwarancją. Sugerowano reinstalację gry oraz sprawdzenie integralności bibliotek Visual C++. Nie jest konieczne posiadanie .NET Framework dla Visual C++. Możliwe, że problem leży w sprzęcie, np. płycie głównej, lub w obecności złośliwego oprogramowania, dlatego zalecane jest wykonanie skanów systemu i analiza logów narzędziem HijackThis.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA