logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CDX-4260r – radio nie wciąga do końca płyty, nie odczytuje CD

hubabuba222 13 Lip 2006 23:13 1209 3
REKLAMA
  • #1 2818079
    hubabuba222
    Poziom 11  
    Witam.

Mam w posiadaniu radio Sony CDX-4260r, jednak mam z nim duży problem. Wywala płyty, tzn po włożeniu wciąga płytę do połowy i staje w miejscu, mechanizm wariuje a na wyświetlaczu niby pokazuje że szuka ścieżki. Oczywiście z wyjęciem płyty nie ma żadnego problemu. Dodam jeszcze, że testowałem kilkanaście płyt i na wszystkich jest tak samo. Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem ? Za pomoc byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2819487
    airbob
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    A jak pomożesz mu tzn. popchniesz płytę to wciąga dalej ?
    Jeśli tak to może wyustarczy przeczyścić wałek dociskający płytę.
    Jeśli nie to usterka mechaniczna, trzeba by popatrzyć co blokuje.
  • REKLAMA
  • #3 2820139
    hubabuba222
    Poziom 11  
    Manualnie nie idzie jej popchnąć. staje w miejscu, nie zabiera wogóle płyty ale za to wysuwa ją idealnie. W poniedziałek przejadę się do serwisu. Dzięki za pomoc i zainteresowanie.
  • #4 2834259
    hubabuba222
    Poziom 11  
    UP.

W poniedzialek zawiozłem radio do naprawy, dziś "Spec" stwierdził, że nie jest w stanie naprawic tego radia i dopowiedział, że najlepiej byłoby gdyby naprawiło je "SONY" do tego dodał jeszcze, iż jest to niby problem dotyczące przesyłu danych z bazy czy coś w tym stylu, obstawiam na software. Rozkładam ręce przy takich "specach"
REKLAMA