logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pobieranie plików, oglądanie stron spowalnia transfer.

ATOMICH 007 14 Lip 2006 21:03 1745 2
REKLAMA
  • #1 2820541
    ATOMICH 007
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    Witam
    Pytanie moje jest krótkie. Ściąganie plików z ftp za pomocą DAP daje tylko 30kbs i nigdy wiecej, za to każde oglądanie stron spowalnia transfer. Na eMule podobnie nigdy więcej. Na BitComet tragedia prawie nię ściąga....HMM to po co mi 256kbs łącza....do przeglądania stron....Jak to tak naprawde jest???

Moje łłącze to 256 u prywatnego dostawcy, a on pobiera z TP i mam swój IP narzucony przez dostawcę a w necie widać jego IP.
  • REKLAMA
  • #2 2820699
    max_gg
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Mylisz pojęcia... Twój dostawca udostępnia net o prędkości 256kbps czyli 32kBps - niby kbps i kBps wygląda tak samo, ale jednak jest różnica... Małe b oznacza bity, duże B bajty - a 1 bajt = 8 bitów

No i oczywistym jest, że jeśli podczas ściągania plików robisz coś jeszcze, to podkradasz pasmo - czyli ściągasz wolniej pliki, bo w tym samym czasie pobierane są informacje dla przeglądarki...

Pozdrawiam!

Marcin "Max" G.
  • #3 2821606
    ATOMICH 007
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    Racja
    Wiedziałem to ze kilobity i kilobajty to taka różnica jest ale nie do końca rozumiałem. Wiec dzieki za uświadomienie. Teraz juz będę wiedział.

Pozdrawiam
REKLAMA