logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Z jakie typu jeszcze pasuja panel do radia ?????????????????

pawel_zal 16 Lip 2006 14:27 1660 6
REKLAMA
  • #1 2824692
    pawel_zal
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Mam RO samochodowy Sony XR-3690RDS widać na zdjęciu poniżej. Chcę kupić użwany panel bo ten coś mi szwankuje, ale ciężko mi znaleźć dokladnie taki typ jaki mam teraz.
    Z jakiego typu jeszcze pasuje panel do mojego radia?????
    Proszę o poradę.
    Z jakie typu jeszcze pasuja panel do radia ?????????????????
  • REKLAMA
  • #2 2825357
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1321
    Na 99% jeszcze popularniejszy XR-3700RDS - tylko ma klawisz BAND zamiast FM (na inny rynek był).
  • REKLAMA
  • #3 2825398
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Najlepiej to sprawdzić w serwisówce. Tam pisze jakie modele były na danym panelu i zadziałają napewno dobrze, czasem w innej serii pasuje ale zaczynają się dowcipy że coś ma zamienione, czegoś nie ma. Ja szukałbym oryginała tylko a klientów którzy przynoszą do naprawy sprzęt z różnych parafii wyganiam od razu, bez oglądania sprzętu.

SławeK
  • #4 2826124
    pawel_zal
    Poziom 11  
    SlaweK napisał:
    Najlepiej to sprawdzić w serwisówce. Tam pisze jakie modele były na danym panelu i zadziałają napewno dobrze, czasem w innej serii pasuje ale zaczynają się dowcipy że coś ma zamienione, czegoś nie ma. Ja szukałbym oryginała tylko a klientów którzy przynoszą do naprawy sprzęt z różnych parafii wyganiam od razu, bez oglądania sprzętu.

SławeK

A co to serwisówka????
  • REKLAMA
  • #5 2826370
    SlaweK
    Poziom 43  
    Instrukcja serwisowa (Service Manuals) , zawiera wszystkie dane wydane przez fabrykę dla swoich serwisów, które potrzebne są do naprawy danego sprzętu, schematy, rysunki, płytki, sposoby regulacji i naprawy. Czasem między wierszami można doszukać się odpowiedzi na Twoje pytanie gdyż serwisówka często wydawana jest do kilku modeli bazujących na danej elektronice i rozpisane są w niej różnice. Producenci kiedyś dodawali schemat do sprzętu, teraz praktycznie nie robi się tego a serwisówki dostępne są w cichym obiegu bo producenci trochę krzywo na to patrzą. Jest kilka firm w Polsce handlujących schematami i serwisówkami a także u nas w odpowiednim dziale sporo tego jest.

SławeK
  • #6 2826386
    pawel_zal
    Poziom 11  
    SlaweK napisał:
    Instrukcja serwisowa (Service Manuals) , zawiera wszystkie dane wydane przez fabrykę dla swoich serwisów, które potrzebne są do naprawy danego sprzętu, schematy, rysunki, płytki, sposoby regulacji i naprawy. Czasem między wierszami można doszukać się odpowiedzi na Twoje pytanie gdyż serwisówka często wydawana jest do kilku modeli bazujących na danej elektronice i rozpisane są w niej różnice. Producenci kiedyś dodawali schemat do sprzętu, teraz praktycznie nie robi się tego a serwisówki dostępne są w cichym obiegu bo producenci trochę krzywo na to patrzą. Jest kilka firm w Polsce handlujących schematami i serwisówkami a także u nas w odpowiednim dziale sporo tego jest.

SławeK

Czy to chodzi o instrukcję obsługi?

instrukcję obsługi=Instrukcja serwisowa (Service Manuals)? czy to jest to samo???????????????/
  • REKLAMA
  • #7 2826404
    SlaweK
    Poziom 43  
    Nie, to nie to samo, Service Manuals i User Manuals czy instrukcja użytkownika. Czasem i z niej można coś wyczytać między wierszami, gdy jest napisana do kilku modeli ale w serwisówce jest to dokładniej opisane.

SławeK

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz radia samochodowego Sony XR-3690RDS poszukuje używanego panelu zamiennego, gdyż oryginalny panel wykazuje usterki. W dyskusji wskazano, że panel z modelu XR-3700RDS może pasować, choć różni się klawiszem BAND zamiast FM, gdyż był przeznaczony na inny rynek. Zaleca się jednak sprawdzenie kompatybilności w instrukcji serwisowej (Service Manual), która zawiera szczegółowe dane techniczne, schematy i informacje o modelach bazujących na tej samej elektronice. Instrukcja serwisowa różni się od instrukcji obsługi (User Manual) i jest bardziej szczegółowa, co pomaga w doborze odpowiednich części i naprawie. Serwisówki są dostępne w specjalistycznych źródłach i są kluczowe do potwierdzenia zgodności paneli między modelami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA