WITAMMMM
SZANOWNY PANIE MODERATORZE ;elektrit;
zadam panu takie skromne pytanie czy to forum jest dla ludzi wszystko wiedzacych czy dla ludzi potrzebujących pomocy i porady nie musi pan odpowiadać wnioski nasówają sie same
POZDRAWIAMMMM
jjanusz choć nie mam tytułów też bym zareagował tak na tak zadane pytanie. Przecież tech 2 czytelnie podaje opisy.
Chyba że chodzi o tech2 ( wynalazek na PC made in Hungary) - to się nie wypowiem , bo właśnie sprzątam pierze z wywalonych jaśków , po podpięciu. Nie wnikałem jak to klient zrobił ,ale zrobił
zupełnie nie rozumię co kolega jjanusz chciał powiedzieć.
Mogę koledze jjanusz w każdej chwili udowodnić że jest tak jak napisałem.
Jako że nie miałem na warsztacie żadnego opla ze złączem 16 pin,a tylko starą astrę ,więc musiałem skorzystać z techa1.
Jest to stare urządzenie.Widzimy wyraźnie podany kod błędu (FC-fault code),jak i dokładną deskrypcję.
Zaręczam że dwójka też pięknie wypisuje o co chodzi.
W świetle tego dąsy kolegi jjanusz są niedorzeczne.
Załączniki:
Obraz 072.jpg(119.82 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
witam może i donsy ale będąc laikiem wszystko razi sam czasami zadaje głupie pytania .
ale czytam wszystkie posty
i czasami mne rażi taka odpowiedz
przepraszam jeśli kogoś urażiłem
pozdrawiam
No tak skoro program wypisal by mi komunikat bledu wraz z jego opisem nie prosilbym sie o opisywanie mi tego. Nie zadawalbym glupich pytan !!!
Akuram mi pokazuje tylko kod bledu i nic pozatym!
A laczac sie z ABS nie moze byc blad wtryskiwaczy prwda?!
Dodano po 1 [minuty]:
i jest to wynalazek na PC made in hungary
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Dyskusja dotyczy interpretacji kodu błędu 28 ABS wyświetlanego przez urządzenie diagnostyczne Opel Tech 2. Użytkownik zgłasza, że Tech 2 pokazuje jedynie kod błędu bez opisu, co budzi wątpliwości co do funkcjonalności urządzenia. Inni uczestnicy podkreślają, że Tech 2 powinien wyświetlać pełny opis błędu w języku polskim, a kod 28 może odnosić się do problemu z czwartym wtryskiwaczem lub jego obwodem, jednak jest to niezgodne z funkcją ABS. Wskazano również na różnice między oryginalnym Tech 2 a wersją na PC (tzw. "wynalazek made in Hungary"), która może mieć ograniczenia w wyświetlaniu opisów. W dyskusji pojawia się także porównanie z urządzeniem Tech 1, które wyświetla pełne opisy kodów błędów. Ogólnie podkreślono, że oryginalny Tech 2 powinien dostarczać jasne i czytelne komunikaty diagnostyczne, a problem może wynikać z użycia nieoryginalnego oprogramowania lub wersji na PC. Wygenerowane przez model językowy.