logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Interpretacja kodu błędu 28 ABS w Opel Tech 2

chyzio 17 Lip 2006 14:00 4599 7
REKLAMA
  • #1 2827667
    chyzio
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Czy ktos zna interpretacje kodu bledu 28 wyswietlanego w opel tech 2 ??
    Blad dotyczy ABS.
  • REKLAMA
  • #2 2827855
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2827980
    stanik06
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    czwarty wtryskiwacz lub jego obwód.definicje zczytaj dokładnie z TECHA
  • REKLAMA
  • #5 2828355
    wojtula11
    Poziom 18  
    Ocena: 22
    jjanusz choć nie mam tytułów też bym zareagował tak na tak zadane pytanie. Przecież tech 2 czytelnie podaje opisy.
    Chyba że chodzi o tech2 ( wynalazek na PC made in Hungary) - to się nie wypowiem , bo właśnie sprzątam pierze z wywalonych jaśków , po podpięciu. Nie wnikałem jak to klient zrobił ,ale zrobił :D
  • #6 2828745
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 2833658
    chyzio
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    No tak skoro program wypisal by mi komunikat bledu wraz z jego opisem nie prosilbym sie o opisywanie mi tego. Nie zadawalbym glupich pytan !!!
    Akuram mi pokazuje tylko kod bledu i nic pozatym!
    A laczac sie z ABS nie moze byc blad wtryskiwaczy prwda?!

Dodano po 1 [minuty]:

i jest to wynalazek na PC made in hungary

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy interpretacji kodu błędu 28 ABS wyświetlanego przez urządzenie diagnostyczne Opel Tech 2. Użytkownik zgłasza, że Tech 2 pokazuje jedynie kod błędu bez opisu, co budzi wątpliwości co do funkcjonalności urządzenia. Inni uczestnicy podkreślają, że Tech 2 powinien wyświetlać pełny opis błędu w języku polskim, a kod 28 może odnosić się do problemu z czwartym wtryskiwaczem lub jego obwodem, jednak jest to niezgodne z funkcją ABS. Wskazano również na różnice między oryginalnym Tech 2 a wersją na PC (tzw. "wynalazek made in Hungary"), która może mieć ograniczenia w wyświetlaniu opisów. W dyskusji pojawia się także porównanie z urządzeniem Tech 1, które wyświetla pełne opisy kodów błędów. Ogólnie podkreślono, że oryginalny Tech 2 powinien dostarczać jasne i czytelne komunikaty diagnostyczne, a problem może wynikać z użycia nieoryginalnego oprogramowania lub wersji na PC.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA