logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyeliminować szumy w słuchawce telefonu z filtrem ADSL od TPSA?

B1tL4n 17 Lip 2006 23:46 2390 3
REKLAMA
  • #1 2829443
    B1tL4n
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam mam mały problem mam sieć na DSL'u i od TPSA dostałem do niego 2 filtry ... podłączyłem wszystko ok filtr jeden podłączyłem do telefonu ale jak ktoś rozmawia przez niego to słychać szumy i nawet jak podłączyłem 2 wraz jeden w drugi tez nic nie dało co mogę z tym zrobić ? Żeby wyeliminować szumy ?
  • REKLAMA
  • #2 2830189
    andk1eltd
    Poziom 37  
    Ocena: 375
    Spróbuj z innymi aparatami. Najlepiej zacząć od zwykłych, prostych przewodowych. Jeżeli włączasz aparat bezprzewodowy to zakłócenia często zbierane są przez antenę - i tutaj niewiele da się zrobić poza zmianą aparatu. Różne typy różnie reagują. U mnie np. Samsung R916 nie szumi i bez filtra (tyle że wtedy DSL siada i filtr muszę mieć). Jeżeli w zwykłym aparacie szumi przez filtr, to niestety filtr jest trafiony. Mało prawdopodobne (najczęściej mają przerwę) - ale wszystko możliwe, to tylko urządzenie...
  • REKLAMA
  • #3 2830371
    B1tL4n
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Właśnie ja mam 3 telefony przewodowe i w każdym szumi nawet ten 3'ci kupiłem wczoraj :/ i jak myslisz ze to filtr padł dsla mam od lutego.
  • #4 3252951
    kkmlyn
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Jak działa u mnie OK bez filtrów a mam dsl dialog to musze jezakładać ,czy coś uszkodze ,czy zwolnie łacze???
REKLAMA