logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka MATSHITA-UJ840D w Acer Aspire 1640 nie nagrywa płyt po formacie

smokus 19 Lip 2006 18:21 1872 2
REKLAMA
  • #1 2834399
    smokus
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Acera Aspire 1640 z ta wlasnie nagrywarka... pojawł się problem, w sumie po 1 formatowaniu, nie chce nagrywać cd ani dvd. Podczas wypalania pojawia sie komunikat nieokreślony błąd nagrywarki i tyle. Podczas wypalania cd wyświetlał"your disc is not compatible with the current writing". wiekszosc plyt wykrywa mi jako puste cd ... co z tym zrobic??
  • REKLAMA
  • #2 2834414
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    smokus napisał:
    Acera Aspire 1640 z ta wlasnie nagrywarka... pojawł się problem, w sumie po 1 formatowaniu, nie chce nagrywać cd ani dvd. Podczas wypalania pojawia sie komunikat nieokreślony błąd nagrywarki i tyle. Podczas wypalania cd wyświetlał"your disc is not compatible with the current writing". wiekszosc plyt wykrywa mi jako puste cd ... co z tym zrobic??

Reklamować, jeśli jest na gwarancji.
  • #3 2836014
    djdrinker
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Witam

Nie chcę Cię martwić ale faktycznie została już tylko reklamacja. Chociaż musze przyznać, iż reklamacja nie zawsze okazuje sie skuteczna. Ja miałem ciekawy przypadek z nagrywarką CD tej firmy. Pewnego razu wchodzę do pokoju i widzę pełno dymu a i smrodek był nieziemski :D Wysłałem nagrywarkę do serwisu. Okazało się, że nici z gwarancji bo nagrywarka się spaliła od zbyt dużego napięcia które dostała z zasilacza i oni za to nie ponoszą odpowiedzialności. Dziwne tylko jest to ze od tego "bardzo dużego napięcia" nie spaliły się inne podzespoły (w tym dysk twardy podłączony na tym samym kablu!!). Szczerze mówiąc nie chciało mi sie juz z nimi gadać więc kupiłem sobie nagrywarkę DVD.

Pozdrawiam
REKLAMA