logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PRACA: Spawacz/Mechanik Sprzętu Ciękiego

WBS 20 Lip 2006 13:19 2312 7
REKLAMA
  • #1 2836460
    WBS
    Poziom 11  
    Agencja Work & Business Solutions, reprezentująca pracodawców zagranicznych, poszukuje dla swoich klientów pracowników na stanowisko:
    Mechanik sprzętu ciężkiego / Spawacz
    Miejsce pracy: Hiszpania
    Numer referencyjny: MSC/07/06
    Opis stanowiska pracy:
    Osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za naprawy i konserwację sprzętu cięzkiego (np. koparek, dźwigów).
    Wymagania wobec kandydatów:
    - wykształcenie średnie lub zawodowe kierunkowe;
    - min. 3 lata doświadczenia na podobnym stanowisku;
    - umiejętność konserwacji i naprawy sprzętu cięzkiego (np. koparek, dźwigów);
    - predyspozycje do radzenia sobie z problemami technicznymi;
    - znajomość mechaniki, elektryki;
    - znajomość spawania elektrycznego, plazmowego i elektrodą;
    - prawo jazdy kat. B
    Oferujemy:
    - umowę o pracę z pracodawcą;
    - pomoc w dopełnieniu formalności związanych z wyjazdem;
    - opiekę pracowników W&BS przez cały czas trwania kontraktu.

Posiadamy Certyfikat Ministerstwa Pracy nr 1701/1b
    NIE POBIERAMY ŻADNYCH OPŁAT OD KANDYDATÓW!

Jeżeli zainteresowała Cię nasza oferta, prześlij nam swoje CV w załączonym pliku (ze zdjęciem; w j.polskim i angielskim, a jeśli to możliwe w j.hiszpańskim ) na adres e-mail: hiszpania(_at_)wbspraca.pl. W temacie wiadomości prosimy o wpisanie nr referencyjnego: MSC/07/06
    Dane kontaktowe:
    Work & Business Solutions
    ul. Grochowa 7
    30-731 Kraków
    tel. +48 (0) 12 398 41 44
    fax. +48 (0) 12 398 41 10

Prosimy o dopisanie następującej klauzuli "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust Nr 133 poz. 883)".
  • REKLAMA
  • #2 2837703
    HONDAS
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 26
    przy podjeciu decyzji pomoglby zapewne krotki opis warunkow i plac i o oil ktos wie cos na ten temat
  • REKLAMA
  • #4 2838130
    HONDAS
    Użytkownik obserwowany
    to po co za granice ruszac skoro w polsce tyle placa no tyle ze ja jeszcze tyle nie mam na podobnym stanowisku ale jako mnie tam nie ciagnie narazie
  • REKLAMA
  • #5 2838808
    0__0
    Poziom 31  
    Ocena: 101
    Potrzebuja prawie Leonarda da Vinci czyli spawacza bardzo dobrej klasy i mechanika (ciekawe ile jest w Polsce spawaczy plazmowych ktorzy musza dorabiac jako mechanik ciezkiego sprzetu). A co do zarobkow takich mechanikow w Polsce to faktycznie takie sa ale i praca jest ciezka bo nie siedzi taka osoba jak np mechanik samochodow osobowych w warsztacie i czeka na klienta tylko jedzie sie do zepsutej maszyny naprawiac ja na miejscu a praca np w zimie na mrozie do przyjemnosci nie nalezy a i nadzwigac sie trzeba niemalo.
  • REKLAMA
  • #6 2839702
    HONDAS
    Użytkownik obserwowany
    to na napewno ale chyba przynajmniej chcialbym sprobowac zaznac tego chleba byle w polsce za ta kase tez nie oczekiwalbym niczego lekkieego tyle ze uwiezcie mi nigdy nie trafilem, mozna sie dowiedziec co to za firmy zeby moc sprobowac sil lub cos blizej w tym temacie
  • #7 2840355
    Poziom 36  
    Ocena: 412
    HONDAS napisał:
    to na napewno ale chyba przynajmniej chcialbym sprobowac zaznac tego chleba byle w polsce za ta kase tez nie oczekiwalbym niczego lekkieego tyle ze uwiezcie mi nigdy nie trafilem, mozna sie dowiedziec co to za firmy zeby moc sprobowac sil lub cos blizej w tym temacie

e jezeli posiadasz umiejetnosci i kfalifikacje to znalesc takie wynagrodzenie w pl nie jest niczym nie samwitym
    ot taka stocznia gdanska z tego co sie orjetuje piaskarz dostaje 45zl/h brutto , tylko praca jest niesamowicie ciezka
    ale trzba to docenic bo inaczej nikt nie bedzie chial robic .. nie wiem czemu w pl panuje przekonanie ze osoba specjalizujaca sie w takiej brazy nie moze dobrze zarobic ... no ale z drogjej strony tyle teraz humanistow prcujacyh po 6zl w markecie :) i wyjazdzajacych do GB sprzatac... heh
  • #8 2841277
    bolek
    Poziom 35  
    Ocena: 298
    Ja bym jeszcze w polsce trochę posiedział, bo zapewne za niedługo się zmieni sytacja- fachowców zaczyna brakować :)

Obracam się w okół maszyn CNC- całkiem nowoczesnych. W spółce obok mieli trochę problemu żeby nazbierać nadających sie "żótodzobów".
    Kilkanaście Km dalej rozbudowywuje sie firme z Szwedami w roli głównej. Ci też na gwałt poszukiwali ludzi, którzy im uruchomią obróbke na danej maszynie. Nie dziwie sie że nie znaleźli bo dawali calusieńkie 1200 na łape... wysrańcy jedni!

Buhaha

Podsumowanie tematu

✨ Agencja Work & Business Solutions poszukuje mechaników sprzętu ciężkiego i spawaczy do pracy w Hiszpanii, wymagając wykształcenia kierunkowego, minimum 3 lat doświadczenia, znajomości mechaniki, elektryki oraz spawania elektrycznego, plazmowego i elektrodą, a także prawa jazdy kat. B. Dyskusja koncentruje się na warunkach płacowych, gdzie w Polsce stawki za podobne stanowiska wynoszą około 8 euro za godzinę, co dla wielu jest powodem do pozostania w kraju. Podkreślono trudność pracy mechanika sprzętu ciężkiego, która wymaga naprawy maszyn w terenie, często w niekorzystnych warunkach atmosferycznych. Zwrócono uwagę na niedobór wykwalifikowanych spawaczy plazmowych i mechaników oraz na fakt, że fachowcy w Polsce mogą osiągać wyższe stawki, np. piaskarze w stoczni gdańskiej zarabiają około 45 zł brutto za godzinę. Wskazano również na rosnące zapotrzebowanie na specjalistów w branży maszyn CNC, gdzie jednak oferowane wynagrodzenia bywają niskie. Ogólnie dyskusja podkreśla wyzwania i perspektywy zawodowe w sektorze mechaniki sprzętu ciężkiego i spawalnictwa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA