siema.
zamierzam kupić sobie jakieś dobre głośniczki a nie jestem zbytnio rozeznany w tym temacie, więc proszę o poradę
ostatnio miałem okazję słuchać głośniczków Xenion w akcji (na allegro są tu, tyle że jedno co mi się nie podoba to to że na zdjęciu nie mają takiego ładnego napisu "xenion" na tych wszystkich głośniczkach, a te których słuchałem to miały
). No i jak dla mnie to całkiem całkiem nieźle dają, tyle że ja to na co dzień używam jakichś dwóch starych kolumienek podpiętych pod amplituner Unitra Merkury. Poza tym czytałem też na jednym forum, że w relacji jakość-cena też wypadają najlepiej.
No i chciałbym mieć takie cudo u siebie, tyle że:
a) mój skromny pokoik ma wymiary tak gdzieś 3x4m, więc nawet nie byłoby tych kolumienek gdzie porozstawiać (chyba że na oknie i nad łóżkiem)
b) nie wiem czy w tej sytuacji nie lepiej kupić 2.1 zamiast 5.1 (chociaż od czasu do czasu przydałby się zestawik 5.1 do obejrzenia jakiegoś filmu)
c) w związku z powyższym może doradzicie jakiś inny zestaw?
(chociaż pewnie i tak będzie mi się trudno przekonać do innego, bo innych nie miałem okazji słuchać
) cena tak do 300zł...
d) (a moze jednak gdyby załozyć ze gdzieś te głośniki się upchnie, to byłby dobry wybór?
Czy one muszą być stawiane w większych pomieszczeniach bo np. w takich małych to gorzej brzmią?
)
dzięki za wszelkie sugestie.
pzdr.
zamierzam kupić sobie jakieś dobre głośniczki a nie jestem zbytnio rozeznany w tym temacie, więc proszę o poradę
ostatnio miałem okazję słuchać głośniczków Xenion w akcji (na allegro są tu, tyle że jedno co mi się nie podoba to to że na zdjęciu nie mają takiego ładnego napisu "xenion" na tych wszystkich głośniczkach, a te których słuchałem to miały
No i chciałbym mieć takie cudo u siebie, tyle że:
a) mój skromny pokoik ma wymiary tak gdzieś 3x4m, więc nawet nie byłoby tych kolumienek gdzie porozstawiać (chyba że na oknie i nad łóżkiem)
b) nie wiem czy w tej sytuacji nie lepiej kupić 2.1 zamiast 5.1 (chociaż od czasu do czasu przydałby się zestawik 5.1 do obejrzenia jakiegoś filmu)
c) w związku z powyższym może doradzicie jakiś inny zestaw?
d) (a moze jednak gdyby załozyć ze gdzieś te głośniki się upchnie, to byłby dobry wybór?
dzięki za wszelkie sugestie.
pzdr.