logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AT89C52 – tani i sprawdzony programator do jednorazowego programowania układu

anonimowybartek 21 Lip 2006 22:56 1650 6
REKLAMA
  • #1 2840833
    anonimowybartek
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Witam!

potrzebuję zaprogramować at89c52, szukałem już różnych programatorów, ale nie znalazłem odpowiedniego. Wrzućcie jakieś tanie i sprawdzone projekty, nie zależy mi na takich po 50zł i więcej, bo muszę zaprogramować jeden układ. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2840982
    kamyczek
    Poziom 38  
    Ocena: 571
    do tego procka nie ma raczej niczego taniego do programowania wiec pozostaje ci poprosic kogos kto ma programator i zaprogramowac układ
  • REKLAMA
  • #3 2842202
    anonimowybartek
    Poziom 19  
    w takim razie proszę się zgłaszać osoby posiadające programator i softa do ne 135-k, które wyświadczyłyby mi taką przysługę i ile chciałby ktoś za to. Pozdrawiam
  • #4 2842536
    kamyczek
    Poziom 38  
    Ocena: 571
    moze kolega napisze cos wiecej co to za zestaw ne 135k i czy napewno był dostępny program do procesora ? Większość zestawów ne nie udostępnia plików wynikowych co najwyżej pliki listingów w bascomie które mozna przepisac i wygenerować odpowiedni plik bin lub hex . Odczytanie pliku z zabezpieczonego procesora jest raczej sprawą niemożliwa za pomocą zwykłego programatora
    ale napewno innymi sposobami tak .
  • REKLAMA
  • #5 2844109
    MacGyver 7
    Poziom 21  
    Ocena: 41
    A musi być at89c52? bo o wiele prościej jest programować przez ISP at89s52. Zaprogramowane chyba niczym sie nie różnią.
  • #6 2844504
    Mati 87
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Już radziłem koledze na PW, żeby zaopatrzył się w AT89S52 i zaprogramował go przez ISP. Kolega otrzymał wsad do procka, po zaprogramowaniu nie będzie problemu i wszystko będzie działać :-)
  • REKLAMA
  • #7 3565090
    anonimowybartek
    Poziom 19  
    zrezygnowałem z programotora, bo zmieniłem plany. Dzięki za pomoce! Temat zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano taniego i sprawdzonego programatora do jednorazowego zaprogramowania mikrokontrolera AT89C52, z budżetem poniżej 50 zł. W dyskusji wskazano, że nie ma dostępnych tanich programatorów dedykowanych do tego układu, dlatego zasugerowano skorzystanie z pomocy osób posiadających odpowiedni programator i oprogramowanie, np. do zestawu NE 135-K. Podkreślono, że większość zestawów NE nie udostępnia plików wynikowych, co utrudnia programowanie i odczyt zabezpieczonych układów. Zaproponowano alternatywę w postaci mikrokontrolera AT89S52, który można programować przez interfejs ISP, co jest prostsze i bardziej dostępne. Ostatecznie autor zrezygnował z programatora, zmieniając plany dotyczące projektu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA