logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zawieszanie się TOSHIBA S1690 przy instalacji Windows ME z płyty bootowalnej

Accura 22 Lip 2006 11:39 1057 4
REKLAMA
  • #1 2841581
    Accura
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Mam w laptopie TOSHIBA S1690 dysk FUJITSU MHK2060AT (6GB), dysk nie ma żadnego hasła i jest całkowicie sprawny.
    Dysk wyczyściłem Eraserem i przy pomocy dyskietki startowej Win ME sformatowałem, podczas próby zainatalowania Win ME z płyty bootowalnej,po sprawdzeniu dysku laptop się zawiesza i tak jest w nieskończoność. Z kolei przy instalacji Win XP i formacie obojętnie jakim system cały się instaluje bez problemu. Wybrałem Win ME bo mam za mało pamięci w lapie (128MB) i na XP klei mi się. Z Win 98 ni próbowałem i nie mam zamiaru.
    Jaka może być przyczyna tego dla mnie dziwnego zjawiska ????
  • REKLAMA
  • #2 2841674
    monjan5
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    A dlaczego nie 98?ME nie jest stabilny.Pojemności masz dość.Sprawdź badsektory.Na czystym [nie tylko format] zrób partycję na system i tam go wklep,resztę na drugiej partycji.pozdrawiam.mon
    PS.Wklep ze startowej 98 pliki i potem spróbuj.

Moderowany przez jankolo:

Temat dotyczy instalowania Windows ME a nie zagadnień wyboru systemu. Jeżeli kolega na dany temat nie ma nic do powiedzenia, to proszę nie zabierać miejsca na Forum

• REKLAMA
  • #3 2841762
    Accura
    Poziom 22  
    Dlatego ME że mam go w wersji angielskiej na innym kompie od prawie trzech lat i nie miałem nigdy i nie mam z nim problemów a słyszałem wiele opowiastek o ME i niezgadzam się z nimi.
    A dysk jest w 100% sprawny, co powiesz na to :
    podłączam ten dysk przejściówką do normalnego PC i ME się instaluje bez problemu, podłączam do do laptopa, zaczyna się konfiguracja nowego sprzętu itp. i wszystko jest ok.
    Problem tkwi dlaczego nie chce sie instalować w moim laptopie bo jest to dla mnie bardzo dziwne ( chodzi o czysty dysk i nowa instalacja ME )
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2842547
    Krystian14
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Na początku sprawdź w BIOSie czy nie masz włączonej ochrony boot sectora bo na to wygląda.

Spróbuj uruchomić zamiast setup.exe setupcor.exe, w Win98 czasami to pomagalo, ale nie wiem czy jest taka możliwość w ME.

Jak to nie pomoże to polecam poszukać na http://support.microsoft.com, często można znaleźć rozwiązanie problemów także poszczególnych laptopów.[/url]
  • #5 2843477
    Accura
    Poziom 22  
    Ale ze mnie pierdoła Krystian 14 mnie oświecił !!!!!!!!!!!!!!!!!!.
    W biosie miałem włączoną ochronę boot sectora, teraz wszystko jest okay. Wielkie dzięki Krystian 14 za pomoc, temat zamykam.

Dodano po 9 [minuty]:

Przepraszam moderatora jankolo za to niecenzeruowane słowo
REKLAMA