Ja nie lubie RH ani dystrybucji tego typu, zadużo tam automatów a lubie panować nad tym co robie. Wole dystrybucje typu Slackware'a Ii inne o takiej konstrukcji) bo tam można "rozwinąć skrzydła", aczkolwiek większość ludzi ucieka od tego typu dystrybucji - pełan hardcore.
Ale jest to jak zwykle rozmowa "o wyższości świąt wielkiej nocy ......"
Dla takiego procka, co tu by niemówić raczej leciwego skłaniałbymsie do najnowszego 2.2.25. Generalnie są dwie szkoły hi,hi,hi jedna mówi, że tylko 2.4 a druga żeby zostać przy 2.2 bo są lepsze, no ale czasami potrzebna jakaś łatka np na ATA100.
Ponieważ piszesz, żę:
Cytat: potrzebuje skompilować jajko ... full wypas
to może tu tkwi problem. Chyba, że full wypastyczy się sprzętu a nie tego co chcesz umieścić w jądrze.
Generalna zasada - do jądra jak najmniej na stałe, wszystko co się da jako moduł, należy wybrać jako moduł, nie instalować zbędnych śmieci (nawet jeko moduł) - co mam na myśli - poco ci sterownik scsi jak go nigdy nie będziesz miał, poco jakaś egzotyczna sieciówka której znalezienie to 1/1 000 000 albo i mniej.
Byćmoże zastosowałeś niepoprawne wywołanie podczas kompilacji. Jeżeli z zaznaczonych opcji główny plik jądra będzie większy od 512 kB to zamiast opcji
make zImage użyj
make bzImage
Piszesz również:
Cytat: Tak po prawdzie serw chodzi od października i co niektóre rzeczy już się sypią
Ja swojego pierwszego linucha do zadań typu ISP postawiłem 4 lata temu i chodzi bez żadnich problemów, ściągnołem tylko kilka uaktualnień które wynikały ze znalezionych błędów - oczywiście SlackWare jak się można domyśleć.
Sorry wszystkich, bo trochę się rozpisałem - admin mnie zabije