logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyjąć oryginalne radio z Mercedesa C-Klasy W202 i W203?

heretyk 22 Cze 2003 09:06 3037 10
REKLAMA
  • #1 258814
    heretyk
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Mam troche smieszne pytanie, ale nikt nie moze(nie chce?) mi pomóc.
    otoż ma dwa Mercedesy C- klassy model 202 i 203 Oba mają Orginalne radia. I za jasna cholere nie moge ich wyciagnac, Serwisanci Mercedesa sciemniaja, że jest to niemozliwe, w co wierzyc mi sie nie chce...Wie ktos jak sie za to wziasc, zeby wyciagnac te radia?Z gory dzieki za pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 258987
    Lukalago
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    Na którym parkingu stoją te Mercedesy?
  • #3 259005
    ElGregor
    Poziom 23  
    Ocena: 56
    :arrow: heretyk
    A te radia to chyba chcesz wyciągnąć żeby je odkurzyć i włożyć z powrotem? :lol:
  • REKLAMA
  • #4 259029
    iNTELL
    Poziom 30  
    Ocena: 45
    WYSTARCZA DWA MOCNE SRUBOKRETY I TROCHE SILY <lol> hahahahahahahaha
  • #5 259057
    Offel
    Poziom 14  
    Kiedyś wykrencałem radio z Nisana Pajero i miałem taki sam problem:)
    (Było przykrencone po bokach)
  • #6 259149
    Darecki1
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Musisz miec do tego specjalny kluczyk, taka cienka blaszka ale odpowiednio wyprofilowana na koncu. Nie radze wyciagac tego czyms innym, bo po wlolzeniu czegos podobnego w otwory przeznaczone na ten kluczyk radio moze sie zablokowac i wtedy przerabane.
  • REKLAMA
  • #7 259165
    infinity
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    Napisz o tym problemie do Mercedesa na Polske, lub wyżej.
    Odpowiedzą na pewno, a jesli bedzie potrzeba kluczyk jak sugeruje kolega wyżej na pewno podeślą.
  • #8 259323
    cymbi
    Poziom 27  
    Ocena: 99
    A masz problem. Pierw zajmij się alarmem w tym samochodzie. może cały samochód być chciał? Haha. Po bokach musisz wsadzić kluczyk- dwa naraz. Jak wsadzisz coś innego to się nie zablokuje.
  • REKLAMA
  • #9 259705
    iNTELL
    Poziom 30  
    Ocena: 45
    A ja pozostaje przy swoim pomysle dwa mocne srubokrety i radio na HaMa :D Zresztą nie radze zaczynać bo cię to jeszcze wciągnie :D
  • #10 554059
    heretyk
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Troche późno, ale gdyby ktoś inny byl zainteresowany tym tematem informuje, że w modelu 202 są sruby po boku także trzeba wpierw sciągnac to drewno zakrywajace srodkowy panel. Co do 203 to po sciagnieciu drzewa i odkreceniu srob radio wysuneło sie jakies 5-10 cm a dalej już nie chcialo( nawet rozwiazanie proponowane przez iNTELL-a nei pomoglo:-), mimo to to co chcialem osiagnłęm( instalacja zestawów glośno mówiacych )

Co do MB polska sie nie wypowiadam, bo to byla parodia co panowie serwisanci odstawiali...
  • #11 1815371
    swirk
    Poziom 17  
    Ocena: 54
    takie klucze do radi mozna obecnie kupic w chyba waszawskiej firmie elektronicznej TMS albo TSM ..sa w internecie i kosztuja grosze..radio np z mercedesa wyjmuje sie w ciagu doslawnie 5 sekund i nie ma rzadnych ryc, itp :)

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem wyjmowania oryginalnych radii z Mercedesów C-Klasy modeli W202 i W203. Radio w tych modelach jest montowane na specjalnych zaczepach, które wymagają użycia dedykowanych kluczy – cienkich, wyprofilowanych blaszek wkładanych po bokach radia. Próby wyciągnięcia radia za pomocą innych narzędzi, np. śrubokrętów, mogą spowodować zablokowanie lub uszkodzenie mechanizmu. W modelu W202 konieczne jest najpierw zdjęcie drewnianej osłony panelu środkowego, aby dostać się do śrub mocujących radio. W modelu W203 po zdjęciu osłony i odkręceniu śrub radio wysuwa się częściowo, ale wymaga użycia kluczy do całkowitego wyjęcia. Specjalne klucze do radia można nabyć w firmach elektronicznych, np. w Warszawie, są tanie i umożliwiają szybkie i bezpieczne wyjęcie radia bez uszkodzeń. Serwisanci Mercedesa często odmawiają pomocy lub twierdzą, że wyjęcie radia jest niemożliwe, jednak praktyka pokazuje, że jest to wykonalne przy użyciu odpowiednich narzędzi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA