logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ricoh Aficio 200 - jak ustawić górny margines z ADF (RADF)?

mcciuciek 26 Lip 2006 18:30 1545 7
REKLAMA
  • #1 2853561
    mcciuciek
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Witam
    Czy może mi ktoś podpowiedzieć którym kodem w Aficio 200 można ustawić górny margines podczas kopiowania z ADF (RADF)? Z szyby kopiuje poprawnie a z podajnika orginałów jest od góry ok. 2 cm margines. Proszę o pomoc bo niemoge dojść do ładu z serwisówką!
  • REKLAMA
  • #2 2853623
    salmon
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 262
    znaczy się - chodzi Ci o czołowy/aka przedni :) (leading edge) ?
  • REKLAMA
  • #3 2853657
    mcciuciek
    Poziom 19  
    Zależy jak kto to interpretuje? Patrząc na kartkę A4 chodzi mi o margines górny czyli o ten który wskazuje strzałka na rysunku poniżej ten kwadracik to kartka A4
    Załączniki:
    • Ricoh Aficio 200 - jak ustawić górny margines z ADF (RADF)? A4.JPG (2.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 2853872
    Janusz.P
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 224
    o ile dobrze pamiętam bo nie mam dokumentacji przed sobą to jest kod 6-006 i tam są podkody nie pamietam który jest od gornego ale to już metodą prob i błedów mozna zrobić
  • #5 2853881
    mcciuciek
    Poziom 19  
    Spróbuje! Ale wydaje mi się że to coś innego bo taki margines się robi tylko przy kopiowaniu z automatycznego podajnika!!

Dodano po 2 [godziny] 16 [minuty]:

Pogmerałem troche w kodach i teraz mam margines górny zarówno z podajnika jak i z szyby. Sprawdzałem na wszystkich szufladach jest to samo. Help
  • REKLAMA
  • #6 2854928
    Janusz.P
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 224
    pogmerałeś chyba nie tam bo w 6 kach można zmienić tylko podajnik adf a szybę ustawia si e w jedynkach.
  • #7 2856625
    salmon
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 262
    Cytat:
    Zależy jak kto to interpretuje? Patrząc na kartkę A4 chodzi mi o margines górny czyli o ten który wskazuje strzałka na rysunku poniżej ten kwadracik to kartka A4

OK, a którym bokiem kartka jest podawana do maszyny ?
  • #8 3039964
    darcioo0
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam.
    Jeśli masz za duży margines tylko z jednej strony to wpierw musisz przesunąć obraz do góry w kodzie 6-006 1 ADF Side-to Side Registration tak aby po obu stronach były te same marginesy. Wtedy można zmienić marginesy w kodzie 6-006 3. Przy kopiowaniu z ekspozycji regulujemy podobnie w kodzie 1-002.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy ustawienia górnego marginesu podczas kopiowania z automatycznego podajnika dokumentów (ADF/RADF) w urządzeniu Ricoh Aficio 200. Problem polega na tym, że kopiowanie ze szyby odbywa się poprawnie, natomiast z podajnika górny margines wynosi około 2 cm. Wskazano, że regulacja marginesów dla ADF odbywa się w kodzie serwisowym 6-006, gdzie można zmieniać parametry takie jak przesunięcie obrazu w pionie (ADF Side-to-Side Registration) oraz marginesy. Natomiast ustawienia dla kopiowania ze szyby regulowane są w kodzie 1-002. Zaleca się najpierw wyrównać marginesy po obu stronach w kodzie 6-006 1, a następnie dostosować marginesy w kodzie 6-006 3. Podkreślono, że zmiany w kodach 6 dotyczą podajnika ADF, a szybę reguluje się w kodach z serii 1. W dyskusji pojawiła się także kwestia orientacji podawania kartki do urządzenia, co może mieć wpływ na marginesy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA