logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

w300i simlock. Czym zdjąć, aby nie uszkodzić telefonu?

BłażejGSM 28 Lip 2006 16:08 2344 12
REKLAMA
  • #1 2859179
    BłażejGSM
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    Witam czym to ruszyć aby nie uwalić?
  • REKLAMA
  • #2 2859193
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    cruiser i o uwaleniu nie ma mowy

regards fantomas
  • REKLAMA
  • #3 2859206
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    Moze być problem
    Znajomemu sie wysypał na simloku smartem
    Postawiłem dzisiaj cruiserem ale niestety brak polskiego języka
    Jeżeli chcesz zrobic cruiserem to prosze:
    Podłącz telefon plus dodatkowe 3volty
    Wybierz z listy w300i i attach - podłącz
    Następnie usun rsa Jezeli masz inny soft to teraz musisz zrobic fulla plikami z supportu cruisera i oczywiscie customizacja na koncu
    odłacz na koncu
    rozumiem ze restore firmawer 1.04 zainstalowane
    teraz attach phone
    unlock rsa
    restore firmware i unlock
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2859215
    fantomas
    Poziom 25  
    na supporcie jest pełny soft z polakiem jeśli masz inna wersje to przesfajcuj całość i powinno chodzić

regards fantomas
  • #5 2859221
    komismaja
    Ocena: 25
    fantomas która wersja ma polaka ?????????
    robiłes to jestes pewny ???????
    bo z tego co dzisiaj widziałem to jest tylko eu2 eu4 eu5 i russia
  • #6 2859248
    ziko77
    Poziom 23  
    Ocena: 7
    mi tez wysypal sie ten telefonik usbsmartem, ale gti postawilo go od reki. co do polaka to jeszcze nie widzialem.

pozdr.

lukasz
  • #7 2859268
    fantomas
    Poziom 25  
    sorki komismaja zaje... jak dzik w sosnę rzeczywiście tam jest to co napisałeś żeby był polak to powinien być "Baltic" ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby spróbowac zapodac któryś z tych euro być może że tam coś jest z polskiego bo sam widzisz że kombinuja w tych językach aż szlag "baltic' "russia" etc. etc.

regards fantomas
  • #8 2859269
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Polski powinien byc na Centr Europe...
    Telefony sa w sprzedazy w erze gsm z softem r9a0036. Te z supportow pliki (zulea, mt-box se, cruiser) na dzis nie maja polskiego. Nie wiem jak pliki setoola bo nie mam go i supportu. Jak dostane telefonik jeszcze to zczytam backup, mt-boxem - czyli ten sam soft co GTI. Moga pliki z PL byc przydatne.

Tez mam taka sztuke czekajaca na polski lang.
  • #9 2859280
    wasylwek
    Ocena: 88
    To może byś go Zulem sczytał ? Ciągle nie mogę sie na MT bodzia zdecydować a pliki zawsze moga sie przydać ( oczywiście jak mi wpadnie takie coś z ery w rece to natychmiast wszystko z niego wyssam i to wszystkimi sprzętami które posiadam) :D
  • #10 2859301
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Kolega z innego forum probowal zgrac backup zulea i byly same bledy. Mysle ze MT-Box SE sobie z tym lepiej poradzi. W sumie nie wiem czemu mu nie szlo moze mial jakas wredna sztuke, badz nie oczyscil np. zlacza....

Chetnie przyjme taki backup nawet z zulea...
  • #11 3401760
    templar78
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 7
    Tornado pewnie nie robi w300i , tak z ciekawosci sie pytam???
  • #12 3401836
    MoDerato
    Poziom 17  
    Niestety Tornado nie zrobi tego modelu tak żeby zył. Cruiser myka bez problemu.
  • REKLAMA
  • #13 3410001
    MiSiEk#
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    Ostatnio, jakieś 4 dni temu robiłem simlock z 4 W300 poprzez GOT (got.bz) Zulei i wypas zachowało mi pl menu (nie musiałem flashować) i simlock bez problemu zszedł

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zdejmowania simlocka z telefonu Sony Ericsson W300i bez uszkodzenia urządzenia. Najczęściej polecanym narzędziem jest Cruiser, który umożliwia bezpieczne odblokowanie, choć wymaga podłączenia telefonu z dodatkowym zasilaniem 3V oraz wykonania procedury usunięcia RSA i ewentualnej pełnej reinstalacji oprogramowania z supportu Cruisera. Wersje softu z polskim językiem są dostępne, ale nie zawsze w standardowych plikach supportowych; polski język powinien być obecny w wersjach "Baltic" lub "Central Europe" (np. soft r9a0036 z sieci Era GSM). Inne narzędzia, takie jak Tornado, nie obsługują modelu W300i poprawnie, natomiast MT-Box SE i Zulei są alternatywami do odczytu backupu i zdejmowania simlocka, choć z różną skutecznością. Użytkownicy zgłaszają, że Zulei pozwala na zdjęcie simlocka bez konieczności flashowania i zachowuje polskie menu. Wskazane jest korzystanie z oryginalnych plików firmware i ostrożne podejście do wersji softu, aby uniknąć problemów z językiem i stabilnością telefonu po odblokowaniu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA