logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak udostępnić Neostradę na 2 komputery z modemem SpeedTouch 330?

Ward 28 Lip 2006 21:55 1023 7
REKLAMA
  • #1 2860102
    Ward
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam 2 komputery w domu(Win2k a obu) połączone LANem(Ethernet) i neostrade z modemem spid tacz 330.
    Mój problem jest taki że nie mogę udostępnic Neo na drugi komputerJak udostępnić Neostradę na 2 komputery z modemem SpeedTouch 330?
    tutaj po wcisnieciu przycisku wlasciwosci powinno pojawic mi sie okno m.in. z udostepnianiem ale kiedy je naciskam nic sie nie dzieje, jesli ktos wie jak udostępnic internet na drugi to proszę o pomoc.

Moderowany przez jankolo:

Przeniosłem z działu Komputery Software

• REKLAMA
  • #2 2860232
    geniusm
    Poziom 27  
    Ocena: 49
    zamiast bawić się Windosowskim ICS zainstaluj sobie WinRoute ...

pozdr,
    geniusm
  • REKLAMA
  • #3 2860261
    Ward
    Poziom 2  
    Jak udostępnić Neostradę na 2 komputery z modemem SpeedTouch 330? i co z tym mam zrobic?
  • REKLAMA
  • #4 2860284
    geniusm
    Poziom 27  
    Ocena: 49
    a co robiłeś ze Ci takie cóś wyskoczyło ?
  • REKLAMA
  • #5 2860291
    Ward
    Poziom 2  
    pobrałem, włączylem instalatora i wyskoczyło
  • #6 2860408
    vegeto
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Ja mialem takie same cos w rpacy dopiero reinstalacja windowsa pomogla
  • #7 2860718
    Ward
    Poziom 2  
    ale niedawno formata miałem:cry:

nieda sie tego jakos inaczej??

po wielu kliknieciach w przycisk setup udalo mi sie to odpalic :D
  • #8 2861078
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada dwa komputery z systemem Windows 2000 połączone siecią LAN oraz modem SpeedTouch 330 do Neostrady. Problem polega na braku możliwości udostępnienia internetu na drugi komputer poprzez standardowe narzędzia Windows, gdyż po kliknięciu właściwości udostępniania nic się nie dzieje. W odpowiedziach zasugerowano alternatywne rozwiązanie w postaci instalacji oprogramowania WinRoute zamiast korzystania z Windows ICS. Pojawiły się również problemy z instalatorem WinRoute, które wymagały wielokrotnych prób uruchomienia. Inna porada dotyczyła konfiguracji mostka sieciowego (bridge) na karcie sieciowej, na której jest zainstalowana Neostrada, co umożliwia udostępnienie internetu. Wspomniano także, że reinstalacja systemu Windows może rozwiązać problemy z udostępnianiem, jednak użytkownik niedawno formatował system i szuka innych metod.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA