Witam.
Na giełdzie, na Balickiej, w tak zwanym pasażu, gość ma pudła przeróżnych
silników krokowych.
Jest tego tyle że na pewno coś się wybierze.
Silniki te pochodzą z różnych kserokopiarek.
Ceny to ok. 20PLN, za sztukę.
Pozdrawiam.
mam kilka silników krokowych. Od drukarek. Nie wiem jakie maja parametry ale jak chcesz to moge sprzedać po 5 zł za sztuke. Jeden jest od igłowego PANASONICa inny od OKI i jeszcze jakieś. Posiadam też scalone układy wykonawcze. Wszystko sprawne bo drukarki były stare i szły do wybrakówki.
Posiadam 5 sztuk każdy inny.
1. "MITSUMI" model- m42 sp-3
2. "NMB" oznaczenia -pm42s-048-sd04 i poniżej lot no.h8x01
3. "NEC " hb-306-b220 dalej dc12v 1.8deg
4 Niestety bez oznaczeń ale przewody sterujące są dość sporej średnicy
5 bn29-01800 To dość ,ały silniczek chyba od jakiegoś napędu cd lub DVD.
zdjęcia zrobie dzisiaj niestety ma tylko do dyspozycji kamerkę internetową. Powinny się pojawić po 16:00
przepraszam że tak długo ale miałem kłpoty ze sprzętem. Oto te silniki.
✨ Poszukiwano tanich silników krokowych bipolarnych dwufazowych o mocy około 2 Nm i napięciu zasilania do 35 V. W odpowiedziach zaproponowano zakup silników krokowych pochodzących głównie z urządzeń biurowych, takich jak kserokopiarki, drukarki igłowe i atramentowe oraz skanery. Ceny oferowanych silników wahały się od około 5 do 20 PLN za sztukę. Wymieniono konkretne modele i marki silników, m.in. MITSUMI m42 sp-3, NMB pm42s-048-sd04, NEC hb-306-b220 (12 V, 1.8° krok), a także silniki z napędów CD/DVD. Udostępniono zdjęcia silników w celu weryfikacji parametrów. Zwrócono uwagę, że silniki pokazane na zdjęciach mają moment obrotowy około 0,2–0,3 Nm, co jest znacznie mniejsze niż poszukiwane 2 Nm, sugerując, że silniki o tak dużym momencie są znacznie większe. Wygenerowane przez model językowy.