logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ACER Aspire 3000 - Jak odzyskać dane z dysku C przy zawieszaniu systemu?

Joy_Pawel 30 Lip 2006 11:30 1844 4
REKLAMA
  • #1 2863535
    Joy_Pawel
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Witam !
    Dostałem laptopa z przyczyna nie uruchamiania sie systemu WinXP , wiec zastosowałem naparwe sytstemy z płyty instalacyjnej windowa . wszystko by było ok ale jak zaczyna skonowac dysk C to sie zawiesza a po 5 minutach sam sie resetuje i wszystko odnowa . Problam w tym ze znajomy prosił zeby chociaz odzyskac dane z dysku C "Moje dokumenty" .
    Dysk jest podzelony na dwie partycje C,D wiec myslałem ze bedzie łatwiej jak wgram jeszcze raz windowsa na dysk D i odzyskam dane z dysku C , przeskanuje mozliwe ze cos sie stało z systemem .
    Prosze o pomoc !
    A w symie nic nie daje jak wejde w tryb awaryjny bo po 2 minutach robi sie reset i nic .

Proszę poprawić błędy wynikające z niechlujstwa!
    [jankolo]
  • REKLAMA
  • #2 2863545
    labas
    Poziom 17  
    Podepnij dysk pod inny komputer żeby odzyskać dane , a co do problemu to pewnie bad sektory na dysku
  • REKLAMA
  • #3 2863646
    Joy_Pawel
    Poziom 19  
    Problem w tym ze to jest mały dysk 2.5" 60G i nie mam go gdzie podłaczyc do zwykłego kompa nie mam takiego złacza !
    Nie mozna jakos programowo obejsc te błedy ?
  • REKLAMA
  • #4 2863720
    labas
    Poziom 17  
    Joy_Pawel napisał:
    Problem w tym ze to jest mały dysk 2.5" 60G i nie mam go gdzie podłaczyc do zwykłego komputera nie mam takiego złacza !
    Nie mozna jakos programowo obejsc te błedy ?

Chętnie pożyczyłbym swoją przejściówkę USB , ale daleko od siebie mieszkamy .
    Przerabiałem podobny problem na swoim laptopie i po podłączeniu dysku 2.5 na drugi komputer mogłem odzyskać dane , ale tylko w 30%.
    Nawet formatu nie mogłem zrobić , dopiero jak go potraktowałem programem HDD Regenerator , to mogłem wgrać ponownie windowsa.
  • #5 2866495
    Joy_Pawel
    Poziom 19  
    Udało mi się zdobyć przejściówke do dysku zeby podłaczyć , troszke się zawieszał ale szczytałem zawartość moich dokumentów . Zrobiłem formata ale już w laptopie i sprobowałem wgrać system , ale nie powiodło się . Ale dostałem płytkę CD z Hiren's BootCd i tam był program HDD Regenerator v1.51 , skanuje dysk i naparawił już 40 bad sektorów , skanowanie dysku 60Gb bedzie bardzo długo trwało , napisze jak się skończy !

Ponawiam prośbę o poprawienie błędów w dotychczasowych postach przed napisaniem czegokolwiek nowego na Forum.
    [jankolo]
REKLAMA