logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 8120/8138 - jak wpisać kod NCK po wgraniu polskiego języka?

N_O_K_T_E_L 01 Sie 2006 13:11 1812 13
REKLAMA
  • #1 2869656
    N_O_K_T_E_L
    Poziom 14  
    For operation finishing,do next :
    - power phone ON with SIM
    - press 2945#*88110#
    nie chce wejść w tryb wpisania kodu NCK mam to po wgraniu polaka scrakowanym vigisem (polaki pewne) w dwóch modelach lg 8120 i 8138
    proszę o jakieś sugestie
  • REKLAMA
  • #2 2869753
    Pschemek
    Poziom 23  
    Ocena: 14
    na supporcie cruisera sa patche aktywujące menu blokady sim
  • REKLAMA
  • #3 2869754
    arczi114
    Poziom 28  
    Ocena: 12
    prawdopodobnie trzeba zmienic softa, miałem chyba taki przypadek w któryms modelu, po prostu nie da rady wejsc w te opcje w tej wersji -sprawdzenie wersji softu- 277634#*# lub 47328545454#
  • Pomocny post
    #4 2869801
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    N_O_K_T_E_L napisał:
    For operation finishing,do next :
    - power phone ON with SIM
    - press 2945#*88110#
    nie chce wejść w tryb wpisania kodu NCK mam to po wgraniu polaka scrakowanym vigisem (polaki pewne) w dwóch modelach lg 8120 i 8138
    proszę o jakieś sugestie

jak niechce wpisac kodów w lg3g to masz za wysoki soft zmien go na w miare najnizszy np:101 wtedy simlock zejdzie...

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #5 2869919
    N_O_K_T_E_L
    Poziom 14  
    tak ale jak mam polaka np do 8138 taką wersje LG-U8138_V103_6_full
    tylko to jak mam zrobic aby sima nie było jak po wgraniu polaka simlock automatycznie powraca
  • REKLAMA
  • #6 2869954
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    jak opowiem Wam swój przypadek z tym ciu.... o nazwie LG3G robiłem full robiłem smoka wszystko cruiserem i efekt był taki a teraz trzymajcie się stołkow że po włożeniy karty sim dowolnego operatora ale bez aktywnego kodu PIN na karcie słuchawa smigała jak cacy natomiast jeżeli PIN na karcie był aktywny telefon pluł sie o podanie kodu i mimo że go miałem wyczytanego za byka nie szło go klepnąć i co wy na to?
    stanęło w końcu na tym że po całodniowej walce z tym telefonem musiałem klientowi wypersfadować ażeby nie ukatywaniał PIN-u na karcie i fon będzie smigał i tak tez sie stało
    a mówią co ma piernik do wiatraka no widocznie coś ma po walce z tym telefonem zaczynam w to wierzyc

regards fantomas
  • #7 2870374
    N_O_K_T_E_L
    Poziom 14  
    leon pomógł rozwiązać problem
    na przyszłośc jak ktoś bedzie miał problem taki to najpierw relock vigisem a póżniej unlock by patching cruiserem i wszystko śmiga
    pozdrawiam

dzieki leon zawodowiec
  • #8 2870462
    leon.euro
    Spec od GSM
    polecam sie lub wgranie gdfs ale nie zawsze skutkuje...
    mozna tez zrobic relock i odczytac kody tez czasami skutkuje... jednak tak samo jak pisze fantomas to modele ktore sa strasznie dziwne czasami...

pozdrawiam leon.
  • #9 2870744
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    albo od razu cruiserem wgrac nizsza wersje i pojdzie od razu :-)

pozdro
    Marek
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl
  • #10 2870779
    leon.euro
    Spec od GSM
    armacomp napisał:

pozdrawiam
    Marek

to ile wersji masz z pl menu??

pozdrawiam leon.
  • #11 2872018
    N_O_K_T_E_L
    Poziom 14  
    leon.euro napisał:
    armacomp napisał:

pozdrawiam
    Marek

to ile wersji masz z pl menu??

pozdrawiam leon.

a ja mam pytanie od was czy cruiserem mozna wgrac polaka
  • #13 2872282
    N_O_K_T_E_L
    Poziom 14  
    czym przerobione jest to istotne dla mnie
  • #14 3185527
    bialyziom
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Panowie mozecie wrzucic gdziesz tego polaka???

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy wpisania kodu NCK w telefonach LG 8120 i 8138 po wgraniu polskiego języka za pomocą przerobionego softu (Vigis). Użytkownik nie może wejść w tryb wpisywania kodu NCK po włączeniu telefonu z kartą SIM i wpisaniu sekwencji 2945#*88110#. W dyskusji sugerowano, że problem może wynikać z wersji softu – zbyt wysoka wersja oprogramowania blokuje dostęp do menu blokady SIM. Rozwiązaniem jest wgranie niższej wersji softu (np. 101) lub zastosowanie patchy aktywujących menu blokady SIM dostępnych na forach (Cruiser). Zalecane jest także wykonanie relocka i unlocka przy pomocy Cruiserem, co pozwala na poprawne działanie simlocka i wpisanie kodu. Wspomniano, że aktywny PIN na karcie SIM może uniemożliwiać wpisanie kodu NCK, dlatego czasem konieczne jest wyłączenie PIN-u na karcie. Wgranie polskiego języka wymaga odpowiednio przerobionych plików .bif, które można wgrywać Cruiserem. Niektóre metody, jak wgranie GDFS, mogą pomóc, ale nie zawsze są skuteczne. Ogólnie modele LG 8120 i 8138 są opisane jako problematyczne pod względem simlocka i wpisywania kodów NCK po modyfikacjach softu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA