Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

mam problem z Siemens Gigaset 1000s(słuchawka)

grucha258 01 Aug 2006 14:48 2152 9
    grucha258
    Level 11  
    witam mam problem jak wspomnialem w temacie z słuchawka Siemens Gigaset 1000s nie da sie jej zalogowac na ekranie mryga funkcja (') (power).Ludzie wiecie jak w niej zrobic restet.plisss pomożcie.Z gory THX.
    jak co moj nr gg:3689264 email-grucha258(malpa)o2.pl
    zybex
    Helpful for users
    Logowanie:
    Przytrzymać przycisk na bazie aż zacznie "pikać" (około 10 sekund)
    Nastęonie
    naciskasz i trzymasz 1 i włączasz słuchawkę,
    - to na wyświetlaczu pojawia się 1 i cztery kreski _ _ _ _,
    - teraz wprowadzasz PIN bazy, zazwyczaj 0000 (cztery zera),
    - i po wprowadzeniu ostatniej cyfry naciskasz krzyżyk #,
    - po chwili baza powinna przestać pikać a słuchawka się zameldowała,
    - jeżeli nie powiodło się to spróbuj jeszcze raz, jeżeli za każdym razem nie wychodzi to prawdopodobnie w bazie masz PIN inny niż 0000, wtedy trzeba zrobiś reset bazy

reset bazy

A teraz sposób na reset bazy. Dzięki temu ustawisz PIN na 0000 w bazie jeżeli jest inny. Wyłączasz bazę z zasilania sieciowego. Naciskasz i trzymasz przycisk na bazie. Podłączasz zasilanie do bazy dalej trzymając przycisk. Po około 20-30 sekundach baza powinna piknąć i/lub mignąć dioda. Reset bazy zrobiony, PIN to 0000.

Oczywiście po resecie bazy (o ile był konieczny) wykonać procedurę logowania słuchawki.
    grucha258
    Level 11  
    niechce sie z resetować baza :(:(:( pomóżcie
    grucha258
    Level 11  
    model bazy gigaset 1010
    wladek83
    Level 32  
    Zrób jak pisze zybex, lecz z małą zmianą - po włączeniu zasilania bazy trzymając przycisk na bazie obserwujesz diodę, gdy po ok. 10 sekundach zacznie migać a potem przestanie , puszczasz przycisk, ponownie wyłączasz zasilanie na ok. 30 sek i po jego podłączeniu wykonujesz logowanie jak Ci pisał kolega zybex.

Pzdr.
    zybex
    Helpful for users
    Przed chwilą sprawdziłem praktycznie na podobnym telefonie i reset jest nieco inny niż podałem wcześniej (tamto miałem z netu).
    Odłącz zasilacz z sieci.
    Naciśnij przycisk przywołanie na bazie i trzymając go wciśnięty, włącz zasilacz do prądu. Nie puszczaj tego przycisku. Po około 10 sekundach zacnie migać zielona dioda na bazie. Ignoruj to i nadal nie puszczaj tego przycisku. Po kolejnych 10 sekunach dioda przestanie migać. Wtedy możesz puścić przycisk. Baza jest zresetowana.:D

Meldowanie też jest nieco inne, ale tylko w tym, że pojawi się 1 i jedna kreska ( a nie cztery) i wtedy podajemy 0000, bez względu na to co jest na wyświetlaczu ( a tem będzie łącznie pięć kreseczek) i na koniec naciskamy #. Czekamy chwilke i pojawią się wszystkie wolne c numery słuchawek czyli 1 2 3 4 5 6. Wciskamy np. 1 i po chwili już jestesmy zalogowani.
    grucha258
    Level 11  
    kto mi to zrobi zzapłace mu za naprawe odpiszcie na poscie lub gg 3689264 lub grucha258(malpa)o2.pl.

Dodano po 5 [minuty]:

dlatego daje taka propozycje gdyz nie umie tego zrobic.... odpisujcie pilneee!!!!!
    zybex
    Helpful for users
    Jeżeli chcesz to wysyłać i płacić za naprawę, to prościej jest kupić działający, sprawny taki telefon.
    http://www.allegro.pl/item117905067_siemens_gigaset_1010_sluch_gigaset_1000.html
    lub biały
    http://www.allegro.pl/item118372748_siemens_gigaset_1010_sluch_1000s_instrukcja_pl.html

Ps. Jeżeli to kwestia logowania i ewentulanie resetu to opisałem to dość wyraźnie. Próbuj aż do skutku, bo jeżeli jest jakieś uszkodzenie to być może i tak nikt ci tego nie naprawi, najwyżej podstawi inny, sprawny środek.

Gdybyś kupił podobny telefon z allegro, to wiedziałbyś czy wina leży w słuchawce czy w bazie. Gdyby to baza byłą uszkodzona, to mógłbyś zalogować sobie twoja słuchawkę, jako drugą i miałbyś dwie. Ta uszkodzona baza z powodzeniem mogłaby służyć jako ładowarka do dodatkowej słuchawki.
    Za pomocą dwóch słuchawek mógłbyś prowadzić darmowe rozmowy między dwiema osobami (nawet bez posiadania linii telefonicznej, tzn. numeru).
    dudo77
    Level 10  
    zybex dzięki za instrukcje logowania słuchawki, z jej pomocą udało mi sie zameldować CL 55 do 1010 co mnie bardzo ucieszyło :)
    pozdrawiam