logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alcatel OT320 - brak modelu w Alcatel Tool v10, szukam wersji z obsługą 320 (XG1)

kreha_pl 02 Sie 2006 11:50 2754 19
REKLAMA
  • #1 2872624
    kreha_pl
    Poziom 11  
    Witam
    Posiadam usb smarta oraz program alcatel tool v10 niestety nie ma na liscie modelu 320 (xg1) czy posiada ktos wersje w ktorej jest takowy model z góry dziekuje. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2872652
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    vingins sckrakowany lub jeszcze pare innych darmowek... jak chcesz moge zamiescic lub poszukaj na forum dokladniej...

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #3 2872689
    kreha_pl
    Poziom 11  
    Jesli mozesz to wrzuc bo jakos nie moge znalezc. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2873414
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Ponizej tested na all version programik:

Connect, reset ....., jeszcze raz connect i program wykaze ze bez loczka po info z 2 connect.... Kabelek z zasilaniem z bateryji.
    Załączniki:
    • Alcatel OT320 - brak modelu w Alcatel Tool v10, szukam wersji z obsługą 320 (XG1) ot320.GIF (10.55 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • 320_ALCATEL.rar (170.99 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 2873573
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    jak odsmoczycie tym co ofiarujecie 320ver510 to stawiam litra

regards fantomas

ps.te softy rzezbia tego alcatela na maxa do v501 w porywach do 503 zaniżanie 503 do 501 w wiekszości ubija słuchawe a 505 i wyżej to smierc pewna
  • #7 2873602
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Tak :D:D:D
    Sam osobiscie robilem 5.05 dzis - 02.08.2006r.- od strzała, 5.06 tez robilem w 100%,i z wyzszym softem...o pare oczek w przeszlosci.... co do 5.10 to nie robilem, nawet nie widzialem. Ale w 100% robilem wyzsze wersje niz 5.05....mowa o pedro_ady.....

Programik do tego ładnie naprawia permanentnie zablokowane 320 po magikach z mojej konkurencji i jest za free. Proponuje go sprawdzic zeby sie przekonac. Co do vygisa craka przyznaje racje..... nie hula ... Taki maly programik a jak cieszy i jeszcze "no name" w porownaniu z vygis crakiem.

Jezeli oferta aktualna nawet z wersjami 5.05, 5.06 i wyzszymi....to chetnie , juz kupuje drugiego litra i popitke. Tylko Jaworzno troche daleko.

Pozdrawiam.
  • #8 2873795
    fantomas
    Poziom 25  
    słuchaj Stokłosy a może Ghost? jak cię tam zowią zależnie od forum nie wieżę w ani jedno słowo przez ciebie wypowiedziane a sotfy 510 są aplikuje je serwis po naprawach na tym kończe i nie mam zamiaru z toba polemizować bo znam Twoje wypowiedzi z innego forum może się mylę? zaprzeczysz? jeśli sie mylę to przepraszam a swoja droga to koca ci sie chyba do odsmoczania te słuchawy skoro raptem w mgnieniu oka po moim poście zjawił sie klient akurat z tym fonem i akurat w wersji 505 do smoka
  • #9 2873816
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Buhaha.... Nie wymagam zebys mi wierzyl praca tego softu sama mowi za siebie. Wrzuc linke tam gdzie cos sklamalem, z gsm-forum, czy z zakopca gdzie jestem moderem. Nie wiem czemu sie tak napinasz z ot 320, nie jest to od dawna tajemnica ze ten soft to dobrze robi.
    Telefon robilem rano, nie po Twoim poscie, emerytowi telefonik kupiony z tak taka. Niech ktos uzyje i sie wypowie co do tego softu to jest do sciagniecia np:
    http://www.unlockeasy.com/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=637

http://www.unlockeasy.com/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=14
  • #10 2873828
    fantomas
    Poziom 25  
    widzisz koleś nie zaprzeczyłeś i to twoje buahaha uzywasz go wszedzie

regards fantomas

a co do softu to tez go mam może nawet wczesniej go miałem od ciebie ale to nie ma znaczenia
  • #11 2873832
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Kolesia to sobie poszukaj w piaskownicy, jakies zasady obowiazuja na cywilizowanych forach.
    Off Topic

Soft dziala czy chcesz czy nie na 5.05, 5.06 , co Cie tak boli ten soft, moze ze konkurencja go zciagnie... ale zeby az tak sie napinac, oj niezdrowo, cisnienionko skacze....:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Nastepny ot320 , sa rzadko ostatnio, zrobie specjal for YOU zdjeciowke naklejki znamionowej i zrzut pracy softu. Hehe
  • #12 2873846
    fantomas
    Poziom 25  
    miałem ci powiedziec kmiotku ale za kulturalny jestem więc adios amigos
  • REKLAMA
  • #13 2873848
    kreha_pl
    Poziom 11  
    Niestety telefon chyba ma usterke, że założone sa wszystkie loki zaraz bede go flashował :/
  • #14 2873862
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Sproboj reset locks, powinien te loki zdjac program. Nie recze ze w 5.10. Jaka masz wersje softu, sprawdz na naklejce. Jakim kablem ten telefon robisz, wlaczony....Pracuje tym programem bez problemow na XP.

@fantomas
    Nie czepiam sie Ciebie, a tu zaraz kmiotki leca i inne. Nie bede z Toba polemizowal, jest taka stara prawda, nie polemizuj z idiota, sprowadzi cie do swojego poziomu i pokona doswiadczeniem.
  • #15 2873869
    fantomas
    Poziom 25  
    słuchaj kreha tymi podanymi softami nic nie zrobisz bo właśnie tak sie dzieje że zakładaja cztery locki po flashu owszem ale jeżeli wcześniej miałeś zgranego backupa bo jeżeli zapodasz fulla z innego fona to możesz miec dalej problem ale do tego będziesz potrzebował vygisa

regards fantomas

Dodano po 2 [minuty]:

stokłosy to ty zacząłeś ta polemikę nie ja a z tą znajomością pojęć filozoficznych to może powinienes zmienić zawód amen

regards fantomas
  • #16 2873896
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    tak was slucham (czytam) i glowa mnie boli ile nienawisci jest w ludziach:) po co te rozgrywki??wyluzujcie troche...albo pogadajcie sobie na priva...

specjalnie wziołem swoj stary program ktory dałem nawet w zalaczniku i program stoklosego...i telefony z polki... obie wersje 5.06 jeden ten moj z zanizeniem i zgodnie z opisem luzik i to samo oba normalnie poszly... kabel i box uniwersalny...
    co to 4 locków wgraj bickapa... mama nadzieje ze masz...

pozdrawiam leon.
  • #17 2873931
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ja jestem w pelni wyluzowany, zadne per "kmiotek" i "koles" nie sa w stanie mnie obrazic. Co wiecej nie czuje zalu do @fantomasa, tylko mi go szkoda ze chlopak skad inad dobry w gsmie tak sie napina. A szkoda bo zapewne porzadny gosc.

Ze program dziala to normalne i co wazne nie trzeba zanizac softu, napisalem prawde rano 5.05 robilem , nie wierzy mi spoko, wyzsze tez robilem.
    Leon Ty wiesz, ja wiem ze robi programik te loki- przekonales sie.
    Tylko po co rozpuszczac plotki ze cos nie robi jak robi te loki. Tej wysokiej wersji z serwisow nie mialem - z ta wersja moge sie zgodzic ze moga byc rozne klocki ale niekoniecznie. Rozumiem to pewnie konkurencja kolegi z powyzej czyta forum....Bo jak inaczej to wytlumaczysz.

Pozdrawiam.
  • #18 2873933
    kreha_pl
    Poziom 11  
    Z checia bym wgrał jednak mam pewnie problem z vigisem otóz gdy próbuje sie połaczyc z telefonem podczas wciskania czerwonej sluchawki restaruje mi sie komp :/ nie wiem co to moze byc.
  • #19 2873960
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Sciagnij z tej strony vygisa zwitaminizowanego:

http://www.schwantz-i.org/pagina.htm

Lezy w downloadzie z tego co pamietam jest tam dokladny opis instalacji. Haslko do rozpakowania plikow:i-ztnawhcs
    Nie pamietam czy to nie jest kwestja systemu -billa gatesa- w kompie, czy instalacji. Poszukaj na forum co do tych restartow. Tu sie moge mylic ...
    Mialem tez 4 loczki ktore zdjal "pedro" od strzala, ale to byla jakas niska wersja softu. Historji fonika nie znalem.
  • Pomocny post
    #20 2874454
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2082
    Jeżeli nie poradzisz do jutra z 4 lockami odezwij się na PW a podeślę Ci solucję krok po kroku jak załatwić te 4 locki nie tak dawno przerabiałem ten problem programami zawartymi w USR.
    pozdr

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano wersji programu Alcatel Tool obsługującej model Alcatel OT320 (XG1), którego brakowało w standardowej wersji v10. W dyskusji zaproponowano alternatywne oprogramowanie, m.in. skradzioną wersję Vingis oraz autorskie narzędzia do odblokowywania i flashowania telefonu. Użytkownicy potwierdzili skuteczność programów do odsmoczenia (usunięcia blokad) i naprawy modeli z softem w wersjach 5.05, 5.06 oraz wyższych, choć ostrzegano przed problemami z wersją 5.10 i wyższymi, które mogą powodować trwałe uszkodzenia telefonu. Wskazano na konieczność resetowania blokad (locków) po flashowaniu, a także na potencjalne problemy z połączeniem USB i restartami komputera podczas używania Vygisa. Zaproponowano pomoc w usunięciu czterech locków za pomocą programów z pakietu USR oraz podano linki do alternatywnych narzędzi i instrukcji instalacji. Dyskusja zawierała również wymianę zdań dotyczących wiarygodności i skuteczności dostępnych softów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA