logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic TX28C1CP - TV wyłącza się po godzinie działania, co może być przyczyną?

Daaro 03 Sie 2006 21:20 1121 3
REKLAMA
  • #1 2877814
    Daaro
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z tym tv, mianowicie chodzi o to , ze telewizor załącza sie i chodzi normalnie. po ok. godzinie nagle sie wyłącza, gdy sie go ponownie załączy to znowu chodzi ale po pewnym czasie znowu gasnie.
    I tak można przez cały dzien. Gdy się wyłączy od razu go mozna odpalać i chodzi, dlatego to nie są napewno zimne luty ani przerwa. Co to może być?
    Elka na pierwotnej wymieniłem (aż jedno)
    Shasis to ALPHA 4
  • REKLAMA
  • #2 2878464
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3364
    No to pomierz może woltomierzem co nieco jak się wyłączy telewizor. Z fusów nie wróżymy.
  • REKLAMA
  • #3 2878816
    Daaro
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    ale co ja mam zmierzyć na wyłączonym tv??
  • #4 2879041
    Sylwester
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Witam :)

Cytat:
    Gdy się wyłączy od razu go mozna odpalać i chodzi, dlatego to nie są napewno zimne luty ani przerwa

Nic bardziej mylnego ! Osobiście miałem przypadek w dośc dużym orionie że przerywał wyłącznik sieciowy a w innym przypadku zimne luty na wejściowych filtrach (cewki w formie transformatorków ) dlatego zalecam działanie z lutownicą - dokładnie oblutowanie chassis i dopiero jeśli to nie pomoże szukamy innego rodzaju usterki .

P.S te przerwy w moich OTVC miały identyczny skutek- nagłe wyłaczanie się odbiornika i bezproblemowa możliwość natychmiastowego włączenia .

Pozdrawiam :)
REKLAMA