logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Officejet 6110 - Dlaczego kopiowanie trwa ponad 2 minuty?

Piccollo 04 Sie 2006 11:45 2939 4
REKLAMA
  • #1 2879185
    Piccollo
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Witam
    Mam problem z HP Officejet 6110.Otóż drukarka bardzo wolno kopiuje,od chwili naciśnięcia przycisku "KOPIUJ" do wydrukowania strony mija nieco ponad 2 min.Wydruki są w porządku.

Kombajn jest po konserwacji.Dostałem go bez skanera do kalibracji głowic przy karetce.Ale zamontowałem inny z HP 5550-i niby wszystko jest OK-tyle że to wolne drukowanie

Ma ktoś pomysł dlaczego tak się dzieje?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2879982
    KrzysiekAtl
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    W jakim trybie kopiujesz ?
    DRAFT BEST?
    Może poprostu wybrałeś najwyższą jakość kopii ?
    A może skaner sie długo nagrzewa ?
    Jeśli nie to może podmiana firmwaru pomoże ?
  • REKLAMA
  • #3 2880775
    Piccollo
    Poziom 14  
    Drukowałem w trybie NORMAL,w trybie DRAFT wydruk zajmuje ok 40s.
    Lampa skanera jest raczej w porządku..Podczas kopiowania lampa co jakiś czas się zatrzymuje i lekko się cofa-ale raczej nie tu jest problem bo odbywa się to dość płynnie i regularnie.
    Co do firmwaru to nigdy się w jeszcze to nie bawiłem,więc nie wiem z czym się to je.
    Z ciekawości sprawdziłem w innym modelu PSC 2175 i tu czas kopiowania jednej strony wynosi 1,5 min/NORMAL/.Też nie najlepiej-może więc to HP schodzi na psy,bo z tego co pamiętam to stare dobre kombajny G85 kopiują w kilkanaście sekund.
    Mimo wszystko uważam że 2 min to przesada bo wg danych fabrycznych w ciągu minuty powinno dać się skopiować kilkanaście stron.
    W dalszym ciągu czekam więc na sugestie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4392977
    cywia
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Kolego właśnie dlatego tak wolno kopiuje że nie masz skalibrowanych wkładów
    Ja kiedyś miałem wydruk jednej strony przez 2 minuty w of 6110 - wymieniłem czarny cartridge i pomogło.
    Wymień cartridge czarny lub kolor wtedy zobacz który powoduje tą usterkę
  • #5 4394536
    Piccollo
    Poziom 14  
    To co prawda już stara historia,ale nie była to wina złego skalibrowania,awarii elektroniki czy kardridży.

Radze serwisantom jak i wszystkim użytkownikom PSC tego typu->jak trafia się wam drukareczka i ma takie odchyły to dajcie "PRZYWRÓĆ USTAWIENIA FABRYCZNE"-a wyciągnie z siebie tyle ile fabryka dała :D

Ludzie grzebią w opcjach i tak namieszają że dojść nie można.

Dodano po 1 [minuty]:

Zapomniałęm dodać że dziękuje wszystkim za zainteresowanie tematem
REKLAMA