logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson W300i - Biały ekran po zdjęciu simlocka USB-SMART, jak naprawić?

piratech 04 Sie 2006 19:08 2154 12
REKLAMA
  • #1 2880700
    piratech
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Sony Ericsson W300i

Simlock robiony USB-SMARTem. Teraz telefon sluzy jako latarka - Bialy ekran swieci tylko. Jak to postawic?

komunikat z koca operacji smartem:
    ERROR: CXC version not supported for recovery! Please flash MAIN, FS, Complete with any files from Support Area then make Unlock again to solve this error!

robie jak pisze, ale nie pomaga.
  • REKLAMA
  • #2 2880715
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Full Flash z complete phone.....
  • #3 2880828
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    nie da rady Panowie smartem tego ugryźć :(
    Kumpel miało ostatnio i dopiero zrobiłem mu cruiserem ale polskiego języka brak
    Smart zabija w300 juz dawno stwierdzone na gsmhosting
    Tak na przyszłośc dla wszytskich narazie usb smart załatwia w300 !!!!
  • REKLAMA
  • #4 2880874
    piratech
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Przy probie flashowania taki komunikat wywala:
    Switch phone ON
    Get phone info
    Flash CID: 49
    Phone KEY: A1_DB2010_49_RED
    OTP CID: 49
    Phone IMEI: 3599...................
    Flash ID: 897E
    Switch phone ON
    Write Flashloader CID49
    Waiting to finish
    Switch phone ON
    Start Flashloader CID49
    Send FLASH application
    Switch phone ON
    Send FLASH application
    Checking MAIN flash file
    Send MAIN flash file: "W300_R9A031_ZONE1_STANDARD.mbc"
    ERROR: 30223B

Chyba czas sie przezucic na Cruiser'a.
  • #5 3630494
    fonex1
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Dokladnie mam to samo przy probie flashowania w300 USB Smartem.
  • REKLAMA
  • #6 3631852
    soft-gsm
    Poziom 11  
    Usb semtool tego nie zrobi, trzeba go dać na cruisera lub setool. Ja osobiście robie cruiserem wgrywam full flasha potem customizacja i śmiga bez zarzutu. pozdr.
  • #7 3632056
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    nieprawda komismaja jest pod cruisera polak do w300i wystarczy jeżeli klient mi go przynosi to całego przeswajcuję na R9A036 a do niego central europe stoi jak byk

regards fantomas
  • REKLAMA
  • #8 3632087
    Stokłosy
    Spec od GSM
    I Komismaja ma racje i Fantomas.

Kiedy Komismaja pisał posta na supporcie Cruisera nie było tego pliku dla W300.
    Najszybciej miał te pliki Setool w pakiecie Orange JE..... Własnie jakos w tamtym czasie kiedy był ten temat pisany na forum, plik z PL jako pierwszy doszedł dla Setoola.

Teraz maja wszyscy te pakiet. Ale minelo 6 miesiecy od momentu kiedy byl ten watek ostatni raz poruszany - duzo sie zmienilo, i cruiser dolozyl, i mt-box se............... jezeli chodzi o CentralEurope.

Pozdrawiam.
  • #9 3632163
    komismaja
    Ocena: 25
    no własnie fantomas popatrz na daty czasami;)
    pozdrawiam
  • #11 3636436
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Zgadza sie UniwersalBox miał te pliki bardzo szybko w przeciwienstwie do np. Mt-Boxa ktory je wprowadzil niedawno do pobrania - ponad pół roku pozniej niz konkurencja - Cruiser tez wprowadził je duzo pozniej niz Setool i UniwersalBox.Swego czasu było troche cisnienia z polskim dla tego modelu. Dlatego kupowałem Setoola. Nie ma urzadzen idealnych.

UniwersalBox to takie dwa Mt_boxy w jednym na plus kimagsm - bo zrodła softu maja te same.
  • #12 3636471
    FranekDolas
    Ocena: 69
    Wówczas to właśnie było powodem zakupu Universala bo położyłem jednego W300i z salonu klientowi i ciśnienie było żeby toto postawić a na rynku nie było SeToola do kupienia i kupiłem Universala a nawiasem mówiąc to Kima musi mieć coś wspólnego z Laserem bo wszystkie update'y w zbliżonych terminach dają.
  • #13 3637490
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Mialem analogiczna sytuacje , punkt przy salonie ery gsm, wiec udało mi sie połozyc tez telefonik. Naprawiony oczywiscie w kilka minut. Ale bez jezyka polskiego. Zeby nie zakupiony wtenczas Setool, miałbym problem z fajną klientką. Mogłem wtenczas kupic UniwersalBoxa, lecz miałem obydwa Mt-Boxy- i do nokii i do SE. Nie widziałem potrzeby dublowania mozliwosci. Kupilem tanszego Setoola na dokładke.

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Sony Ericsson W300i po zdjęciu simlocka za pomocą USB-SMART wyświetla biały ekran i nie reaguje poprawnie. Podczas próby flashowania pojawia się błąd "ERROR: CXC version not supported for recovery" oraz "ERROR: 30223B" przy wgrywaniu pliku MAIN flash. Użytkownicy potwierdzają, że USB-SMART nie radzi sobie z tym modelem, zalecając użycie innych narzędzi serwisowych takich jak Cruiser, SeTool lub UniversalBox, które oferują pełne wsparcie i pliki flash z polskim językiem. Wcześniej pliki z polskim językiem były dostępne tylko dla SeToola i UniversalBoxa, a wsparcie dla Cruiser i MT-Box pojawiło się później. Pełny flash z odpowiednimi plikami i późniejsza personalizacja pozwalają na przywrócenie funkcjonalności telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA