logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki układ scalony do dekodera DTS 5.1 w projekcie audio DIY?

anonimowybartek 06 Sie 2006 13:44 1458 2
REKLAMA
  • #1 2885962
    anonimowybartek
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    chcę zrobić własne klocki audio (wzmacniacz + przedwzmaniacz), ma to grać w systemie 5.1. Słyszałem, że są takie układy scalone, które dźwięk stereo przerabiają na 5.1. Proszę o jakieś przykłady, gotowe projekty (nie jestem w stanie zaprojektować sam) i płytki. Preamp ma mieć możliwość wyboru na różne systemy: dts, dolby digital, może mieć dolby pro logic II i oczywiście stereo. Jeżeli nie jest to dużo kombinacji nawet wolałbym dodatkowo 7.1, ale myślę, że to kasowo będzie zbyt dużo kosztować ;-)).

Pozdrawiam
    anonimowybartek
  • REKLAMA
  • #2 2885988
    dabu
    Poziom 32  
    Ocena: 694
    Jest jedna kość stk która z stereo robi dolby pro logic
    Ale to byś musiał poszukać lub niech ktoś ci powie bo naprawde zapomniałem oznaczenie
  • #3 3565125
    anonimowybartek
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    chłopaki! nie radzę się za takie rzeczy brać, bo pewnie tak, jak ja zrezygnijecie ;). Nie ma raczej sensu się za to brać - ciężka robota, wręcz nie dostępne układy itp. Jak ktoś chce, to mam schemat prostego "dekodera" 5.1 na wzmacniaczu operacyjnym, garść elementów i gra, tylko musi byś sygnał stereo (lewy inny niż prawy kanał), bo inaczej nie zadziała. Jak coś, to pisać na PW.
REKLAMA