Ponego nie mam. Mam za to combo3 i choć uważam że pony jest od niego gorszy zrobię go dzisiaj po pracy. To będzie programator do zadań specjalnych(nietypowych pamięci itp). A bin z kodem i wyzerowanym licznikiem błędów by sie przydał radyjko jest niezłe i chciałbym je uruchomić.
To jest bin do radia z citroena 22rc.... Kod xxxx, licznik błędów =0. Kod znajduje sie na ostatnich liniach bina. Ja te pamięci programuje Pony Programerem, Ic Prog'iem i wszystko działa. Zrobiłem już 4 takie radia.
Pozdrawiam
Wojtek
Załączniki:
3242.rar(1.31 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
hello every body,
I am a new member. I hope I will be useful in this group...so please any
help about dump for philips fiat car radio 22rc465 smd eeprom 24e16..
thank you in advance
Witam
Mam podobny problem, ktoś próbował zrobić to radio i skasował chyba zawartość,. bo wyświetla tylko Error 2. Wsady już mam, z tej i innej strony, ale chodzi mi o programator i program, którym mogę zaprogramować tą kość, a jest nią 24E166. Mam różne programatory, bo robiłem już kilka radii, często używam Willema. Prosiłbym kolege "otp" o napisanie mi tego jak to zrobił
Witam
Chciałbym i ja wtrącić swoje trzy grosze.
Robiłem dzisiaj takie radyjko ,Ponym.
Pamięć czytana jako 24C32 , kod w ostatniej lini.
Mój post pewnie niewiele tu wnosi ,ale potwierdzam to co napisał
monterek.
Poszukiwano pliku bin (dump) do radia Philips 22RC465/35 (tzw. "cytryna") w celu zaprogramowania pamięci EEPROM 24E16. Oryginalny dump znajduje się w radiu, jednak programatory użytkownika nie obsługiwały tej pamięci. Dyskutowano o możliwości programowania pamięci 24E16 jako 24C32, co zostało potwierdzone przez użytkowników korzystających z programatora Pony Programmer. Podkreślono, że pamięć jest specjalna i łatwo ją uszkodzić, a oryginalne układy są trudno dostępne. Jeden z uczestników zaoferował przesłanie pliku bin z kodem i wyzerowanym licznikiem błędów, co pozwoliło na uruchomienie radia. W kolejnych postach pojawiły się pytania o programatory i oprogramowanie do programowania kości 24E16, z potwierdzeniem, że programowanie jako 24C32 za pomocą Pony jest skuteczne. Użytkownicy wymieniali doświadczenia z różnymi programatorami, m.in. Combo3, Willem, IcProg oraz Pony Programmer. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.