zamieszczam zdjecia. wydaje mi sie ze widac wyraznie o co mi chodzi.
dodaje ze jak jest ciemno w pokoju (najlepiej w nocy) efekt jest dobijajcy, podczas ogladania filmu byle jasniejszy element daje taka smuge mozna sie porzygac!
na zdjeciu ponizej rowniez widac jak sie przyjrzec ze litery maja odbicie to tez napewno wina telewizora bo jest to widoczne rownierz w menu tv.
chcialbym jeszce dodac ze nie idzie rozjasnic tak obrazu jak np. w innych telewizorach.
przykład grajac w konsole (ps2) to na innych tv rozjasnia sie caly widok w grze (wiecej widac) natomiast u mnie obraz sie robi taki blady, czarne robi sie "mleczne" a w grze nadal niewiele widac-czy to tez idzie jakos podregulowac?
jak juz napisalem wczesniej byli juz raz u mnie z serwisu i powiedzieli ze pierwszy raz widza takie cos i nic nie zrobili!! troche sie zalamalem myslalem ze tak zostanie, ale dzieki kolegom teraz mam nadzieje ze cos jednak da sie zrobic. Czyli poprostu powinienem meczyc serwis tak dlugo az mi tego nie zrobia? sam nieznam sie zabardzo wiec nic raczej nie zdzialam a nie ukrywam ze bym chcial.
dziekuje za odpowiedzi!