logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie telewizora do komputera – jakie złącza i karta graficzna są potrzebne?

rob321 06 Sie 2006 23:50 1942 4
REKLAMA
  • #1 2887803
    rob321
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Witam!
    Mam pytanko jak można podłączyć telewizor do komputera,czy wystarczy karta graficzna z wyjściem czy też jakaś inna karta np.wideo i czy jest możliwe oglądać na telewizorze np. film jednocześnie pracować na komputerze?
    dziękuję i pozdrawiam
    r.s
  • REKLAMA
  • #2 2887967
    /|\Atari
    Poziom 27  
    Ocena: 27
    Można tu improwizować w pewnym sensie. Wystarczy do tego celu karta Nvidii. Uruchamiamy wyjście Tv i na telewizor rozciągamy nasz pulpit, tak, ze na monitorze mamy np. Worda a na Tv będzie okno WMPlayera. Minusy są takie, że bez klonowania będzie problem z napisami a nawet z samym wideo oraz nie włączymy w ten sposób trybu pełnoekranowego. Może są jakieś inne metody o których nie wiem, więc niech ktoś mnie poprawi.
  • REKLAMA
  • #3 2887971
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    rob321 - tak, da sie to zrobić. Mozesz pracować na monitorze, a na TV oglądać film. Generalnie musisz miec karte w wyjsciem na TV i dwa układy RAMDAC na karcie. Szczegóły zależą już od karty.
  • REKLAMA
  • #4 2888252
    szymon188
    Poziom 22  
    Ocena: 39
    Wystarczy karta graficzna z wyjsciem TV.Podlaczasz do niego telewizor,a filmy ogladasz np w All Playerze.Posiada on opcje pelnego ekranu na drugim monitorze.Nie ma problemow z znisami ani rozdzielczoscia.W tym czasie mozesz pracowac na komputerze bez przeszkod.
  • #5 3146736
    prezio.pl
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    All Player niebardzo.. polecam BSplayer gdy naacisniemy Tryb teatralny to wtedy wyswietlany na TV jest tylko obraz Filmu w programie np. Allplayer napisy sa tylko "nakładane" na obraz ale gdy uzyjemy BSplayer'a po zaznaczeniu opcji "Rysuj napisy na powieszchni Overlay" wtedy napisy sa jak by "wpisane" w obraz -wtedy wyswietla je takze Telewizor!
    i oczywiscie karta jak koledzy mowili musi posiadac wyjscie TVout a kabel ktory potrzebujesz musi miec z drugiej strony SCARD (bezproblemugo kupisz)

Widze ze juz troche stary temat :] ale moze komus sie przyda ja sie z tym troche glowilem.
REKLAMA