logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Magnetowid Thomson VPH 6790 Jak rozjaśnić wyświetlacz

markoza 07 Sie 2006 14:27 1827 3
REKLAMA
  • #1 2889153
    markoza
    Poziom 11  
    Po wyłączeni wyświetlacz się przyciemnia i widać tylko godzinę Kiedyś też tak było ale świecił jaśniej Teraz nawet po ciemku słabo go widać .
    Ostatnio jak się zepsuł miał wymienione wszystkie kondensatory na zasilaczu Więc to nie to Po włączeniu świeci normalnie ale na brzegach jakby słabiej Czy to wina samego wyświetlacza ? Ma już parę latek Słabe świecenie było przed wymianą kondensatorów na zasilaczu i jest nadal pozostałe funkcje prawidłowe Czy mozna go rozjaśnić ? Nie mam schematu
  • REKLAMA
  • #2 2890070
    dybas
    Poziom 38  
    Ocena: 338
    Jest to powszechna bolączka wyswietlaczy, nie tylko Thomsona.
    Pomogłaby tylko jego wymiana, więc sprawa raczej przegrana.
  • REKLAMA
  • #3 2907797
    markoza
    Poziom 11  
    Dybas pisze że to wina wyswietlacza ? Ale czasem swieci mocniej a czasem słabiej po wyłączeniu Myślę że to coś innego Wyświetlacz przyciemnia w momęcie wyłączenia magnetowidu Czy musi aż tak mocno przyciemniać ? Może to można jakoś regulować do jakiej wartości ? Ale brak shematu Może ktoś wie coś na ten temat ?
  • #4 2966570
    markoza
    Poziom 11  
    Nie wiem czy ktoś jeszcze będzie to czytał, Ale może kogoś naprowadzi i nie będzie szukał jak ja Sprawa była banalna jak większość uszkodzeń Zasilacz jest połączony tasiemką z płytą główną Tasiemka ma wtyczkę I okazało się, że brakowało stałego kontaktu między tasiemką a wtyczką przewód nr.1 Wyświetlacz w stanie spoczynku jest zasilany z końcówki 1 i 2 schemat zasilacza znalazłem pod http://fachmanowo.pl/pliki/index.php?&directi...ectory=Schematy%20i%20Serwisowki/-VCR/THOMSON
REKLAMA