logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać kod do radia Ford 2004 po odłączeniu akumulatora?

Prooomil 12 Sie 2006 16:52 2022 7
REKLAMA
  • #1 2909077
    Prooomil
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Witam.

Mam radio Ford 2004, do którego, po wizycie u mechanika (odłączony akumulator) straciłem kod.

Użyłem dwóch różnych programów do rozkodowania....pokazały mi ten sam kod, a kiedy go wpisałem okazało się, że jest niepoprawny.

Co zrobić w takim przypadku?
  • REKLAMA
  • #2 2909120
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 876
    Zgłoś się do tego "mechanika" który ci zepsuł radio.
  • REKLAMA
  • #3 2909223
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Trudno stracić coś czego się nie ma. Po prostu radio zapytało bo pomyślało że ktoś nieprawny je używa. Prawny właściciel powienen mieć kod i jak pisze instrukcja przekazać go nowemu właścicielowi. Ale skoro ludzie nie zwracają na takie detale kupując auto uwagi pomoże serwis Forda lub ktoś kto się na tym zna a przykład używania programów z sieci mamy już nie jeden, dobrze że wirusa przy okazji nie złapałeś...

SławeK
  • #4 2965353
    Bigos_997
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Ja mam problem z radiem ford 2004 albo sund 2000
    Są dwa oznakowania tego radia. Radio zabolokowałem przez przypadek chociaz kod był napisany na obudowie od radia....( to było bardzo głupie) i teraz mam cały czas 3 kreski na wyświetlaczu.... co moge zrobić?? Moze dałbym rade to sam naprawić tylko prosze podać jak...Zgóy wielkie dzięki za pomoc
  • #5 2965399
    binis
    Poziom 22  
    Ocena: 43
    Cyferki na obudowie wcale nie muszą być kodem. Włącz zapłon, włącz radio i czekaj 30 min. Kreski zaczną migać i masz jedną próbe.
  • REKLAMA
  • #6 2967060
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Dealer powinien pomóc.
  • #7 2967094
    junak
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    Po trzecim błędzie nawet dealer nie pomoże.
  • REKLAMA
  • #8 2967150
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    Dokładniej po 10 błędzie :D :arrow: wtedy tylko fachowiec szanse troche większe jak w totolotku

Podsumowanie tematu

✨ W przypadku radia Ford z 2004 roku, które po odłączeniu akumulatora wymaga kodu zabezpieczającego, użytkownik może napotkać problem z niepoprawnym kodem, nawet jeśli został on uzyskany za pomocą programów do rozkodowania. Kod zabezpieczający powinien być przekazany przez poprzedniego właściciela lub znajdować się w dokumentacji pojazdu. W sytuacji braku prawidłowego kodu, pomoc może zaoferować autoryzowany serwis Forda lub specjalista zajmujący się kodowaniem radii samochodowych. Po trzecim błędnym wpisaniu kodu dealer może odmówić pomocy, a po dziesiątym błędzie dostęp do radia może być bardzo utrudniony, wymagając interwencji fachowca. W niektórych modelach po włączeniu zapłonu i radia oraz odczekaniu około 30 minut, radio może dać jedną próbę wpisania kodu, co jest istotne przy odzyskiwaniu dostępu. Należy pamiętać, że cyfry znajdujące się na obudowie radia nie zawsze są właściwym kodem zabezpieczającym.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA