logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Magnat Tranceforce 1200 - obudowa bandpass czy bass reflex dla najlepszego brzmienia?

puzon 21 12 Sie 2006 18:26 1694 8
REKLAMA
  • #1 2909328
    puzon 21
    Poziom 12  
    Witam kupiłem dwa głośniki magnat tranceforce 1200 i mam problem! Jaką obudowe wykonać aby osiągnąc jak najlepsze brzmienie i mozliwie najlepsze parametry ?

Dodano po 12 [minuty]:

Te głosniki seryjnie montowane są w obudowach typu bandpass jest możliwe aby dobrze grały w obudowie bass reflex?
  • REKLAMA
  • #2 2914180
    puzon 21
    Poziom 12  
    czy ktoś ma takiego suba?
  • REKLAMA
  • #3 2914183
    ige
    Poziom 35  
    Ocena: 42
    podaj parametry tego glosnika to wtedy mozna cos policzyc-zasugerowac
  • REKLAMA
  • #4 2914214
    puzon 21
    Poziom 12  
    dokładnych parametrów nie znam wiem tylko ze ma 300 rms pasmo 16-1500hz skuteczność 93 dB

Dodano po 3 [minuty]:

osoba od której je kupiłem zapomniała dorzucić instruki montarzu!!
  • #5 2914327
    MiŚkU
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Wydaje mi się ze magnat jako tako nie sprzedaje samych glosnikow z serii Transforce tylko razem ze skrzynia band-pass i jedynie co mozesz zrobic to zobaczyc na strone www.magnat.de i tam poszukac parametrow(w co watpie ze tam beda) albo szukac kogos kto ma takowy glosnik razem ze skrzynia i wziac wymiary skrzyni.

Edit:
    Jeszcze sobie zobacz na cene glosnika ze skrzynia a samego glosnika.

pozdrawiam!
  • #6 2914388
    puzon 21
    Poziom 12  
    kupiłem dwie sztuki tych głośników jednego włożłem do obudowy walcowej i podpiołem pod wzmaka carpower hpb 602 grał głośno,bas był niski ale jakość
    nie za dobra grał jednak lepiej niż seryjny głośnik z tej obudowy magnat turbo bull 300

Dodano po 3 [minuty]:

za 2 sztuki dałem 206 zł
  • #7 2914693
    qstosz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 249
    jednego włożłem do obudowy walcowej i podpiołem pod wzmaka carpower hpb 602 grał głośno,bas był niski ale jakość
    nie za dobra grał jednak lepiej niż seryjny głośnik z tej obudowy magnat turbo bull 300.TO TWóJ CYTAT.jak to w obudowie walcowatej.
  • REKLAMA
  • #8 2914809
    puzon 21
    Poziom 12  
    tuba magnat !!!
  • #9 2940831
    puzon 21
    Poziom 12  
    Dzisij znalazłem projekt obudowy do tego głośnika jest to obudowa typu bass reflex. Litrarz jej wynosi 75 port bass refleksu powinien mieć srednice fi 100 mm a dłógość 250 mm . Poniewarz ja chce zbudować suba który jest oparty na dwóch głośnikach nie wiem jak to zrobić czy głośniki muszą byc w dwóch przedzielonych obudowach ?Czy może być tak zeby grały sobie w jednym pudle!!!prosze o pomoc!!!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru odpowiedniej obudowy dla głośników Magnat Tranceforce 1200 w celu uzyskania optymalnego brzmienia i parametrów. Głośniki te seryjnie montowane są w obudowach typu bandpass, jednak pojawiło się pytanie, czy mogą dobrze działać w obudowie bass reflex. Parametry głośników to moc 300 W RMS, pasmo przenoszenia 16-1500 Hz oraz skuteczność 93 dB. Jeden z użytkowników testował głośnik w obudowie walcowej pod wzmacniaczem Carpower HPB 602, uzyskując głośny, niski bas, choć jakość dźwięku była umiarkowana, ale lepsza niż w seryjnym Magnat Turbo Bull 300. Znaleziono projekt obudowy bass reflex o pojemności 75 litrów z portem o średnicy 100 mm i długości 250 mm. Pojawiło się pytanie, czy dwa głośniki powinny być umieszczone w osobnych komorach, czy mogą współpracować w jednej obudowie. Brak jest oficjalnych parametrów i instrukcji montażu, co utrudnia precyzyjne dobranie obudowy. Sugerowano poszukiwanie wymiarów oryginalnej skrzyni bandpass lub porównanie cen głośnika z obudową i bez niej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA