logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Outlook Express na Windows 2000 zrywa połączenie Neostrady - co robić?

gzyms68 13 Sie 2006 15:50 943 8
REKLAMA
  • #1 2911801
    gzyms68
    Poziom 18  
    Ocena: 105
    Dziwny objaw mam system win 2000 i jak odbieram lub wysyłam poczte za pomocą Outlook Express wywala mi łącze neostrady/traci połączenie/ nie było tego poprzednio co może być przyczyną??? Co dziwne jak puszczam z tlena to OK

Moderowany przez jankolo:

Błąd ortograficzny w tytule poprawiłem

• REKLAMA
  • #2 2911855
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Jeśli łączysz się za pomocą tego programu TP, to spróbuj użyć zamiast niego programu dołączonego do modemu i zobacz czy problem nadal występuje. Jeśli masz modem SpeedTouch, to program nazywa się stdial.exe i szukaj go w Program Files/Thomson.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • REKLAMA
  • #3 2911912
    gzyms68
    Poziom 18  
    Uruchomiłem neta za pomocą tego programu i dalej wywala przy odbieraniu poczty:cry:
  • REKLAMA
  • #5 2913210
    gzyms68
    Poziom 18  
    co dziwne patrzyłem w ustawienia na początku i jest OK ???:|
  • REKLAMA
  • #6 2914356
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1273
    Wybacz, ale nie kumam, jest "ok" w ustawieniach (cokolwiek to oznacza) czy też jest"ok" bo przestało rozłączać mimo że nic nie zmieniałeś w ustawieniach. ( co by w zasadzie oznaczało że temat kwalifikuje się do zamknięcia)
    Pozdrawiam
  • #7 2915907
    gzyms68
    Poziom 18  
    Niestety Outlook Express dalej rozłącza połączenie z neostradą przy wysyłaniu i odbieraniu e-maili.Przepuszczam coś nie ładnego w systemie zostaje format:cry:
  • #8 2918782
    tysiulek
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    A nie masz przypadkiem zaptaszkowanej opcji w Outlook ROZŁĄCZ PO ZAKOŃCZENIU?

"Opcje/Połączenia/Rozłącz po wysłaniu i odebraniu"

Pozdrawiam!
  • #9 2918810
    gzyms68
    Poziom 18  
    Dzięki tysiulek za wskazanie mojego błędu było jak napisałeś,aż wstyd że nie zauważyłem:cry: Można zamknąć temat sprawa wyjaśniona :|

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik systemu Windows 2000 zgłasza problem z rozłączaniem połączenia Neostrady podczas wysyłania i odbierania poczty w Outlook Express. Problem nie występuje przy korzystaniu z komunikatora Tlen. Sugerowano użycie programu dołączonego do modemu SpeedTouch (stdial.exe) do nawiązania połączenia, jednak problem pozostał. Po analizie ustawień Outlook Express okazało się, że przyczyną jest zaznaczona opcja „Rozłącz po wysłaniu i odebraniu” w menu Opcje > Połączenia. Po odznaczeniu tej opcji problem z rozłączaniem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA