Mam problem posiadam serwer microstara z plyta glowna dedykowana microstar, lecz okazalo sie, ze padl chipset na w/w plycie stad zakupilem plyte o zblizonych parametrach firmy Fujitsu-siemens, trzebabylo sie meczyc i przerabiac gniazdo zasilania do plyty z dluzszego na krotsze itp. lecz najgorsze, ze stanalem przed sporym problemem, rozbija sie on o smieszna "dyskoteke" ( panel kontrolny, power on/off,reset, hdd led itp). Nigdzie nie moge znalezc jak maja byc polaczone piny na nowej plycie, co uniemozliwia mi wlaczenie serwera mur.gif Boje sie polaczyc byle jak na chybil/trafil bo obawiam sie czy cos nie spale... Pomoc jaka uzyskalem z supportu siemensa w polskim centrum byla taka ze podeslali mi manuala, w ktorym i tak nie bylo oznaczen pinow ( olali mnie cieplym moczem, bo mowilem co potrzebuje...lecz podobno nie ma manuala do tej plyty glownej opisujacej jak podlaczyc to). Zatem chcialbym sie spytac, czy mozna to probowac podlaczac to za pomoca chybil/trafil? Czy istnieje ryzyko zniszczenia sprzetu w ten sposob?
a moze ktos wie jak znalezc to co mnie interesuje model plyty glownej to:
W26361-W58-X-03
lub
D1419-A12 GS 4
z gory dziekuje za jakakolwiek porade.
a moze ktos wie jak znalezc to co mnie interesuje model plyty glownej to:
W26361-W58-X-03
lub
D1419-A12 GS 4
z gory dziekuje za jakakolwiek porade.