logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aktualizacja map Polski w nawigacji Sony NV-U70T - jakie mapy wgrać?

Miki01 14 Sie 2006 23:26 4403 6
REKLAMA
  • #1 2916322
    Miki01
    Poziom 17  
    Ocena: 39
    Witam Wszystkich
    Mam takie zapytanie, kupilem niedawno nawigacje Sony, dostalem do niej plytke z softem. Ale problem w tym iz te mapy na niej maja male odzwierciedlenie Mapy Polski.
    Moze mi ktos powiedziec co wgrac lub czego doklanie szukac azebym mogl wgrac do mojej Navi azeby bylo wiekszosc miast i ulic?
    Moze ma ktos do udostepnienia taka mape? Jak sie nazywa taka mapa i pod jaka nazwa szukac np na emule?

Prosze o Wasza Pomocw tej sprawie.
  • REKLAMA
  • #2 2920028
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Zamiast emula należało by zapytać najpierw producenta.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3242012
    wld
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Podlaczam sie pod pytanie, ale nie tak lamersko jak moj przedmowca ;) tzn jakie mapki obsluguje ten wynalazek.
  • REKLAMA
  • #4 3243419
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    www.sony.com.pl jeżeli jest to tam powinno coś o tym być. To forum nie służy podawaniu informacji, gdzie taką mapę można ukraść (kopiowanie przez emule bez zgody producenta jest nielegalne). Nie możemy popierać takiego działania, bo przez to firmy nie inwestują w nasz rynek i nie wypuszczają nowych, aktualnych wersji map jak to jest w innych krajach.
    Nie można popierać sytuacji - nawigację ukradnę niemcowi a płytę sobie skopuję.
  • REKLAMA
  • #5 3248498
    wld
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Spytaj producenta, czy taki link nie jest pomocna porada. Czlowiek sie normalnie pyta, wiec oczekuje normalnej odpowiedzi, a nie chamskiej odzywki. Wiadomo linka do emula nie mozna podac, ale nazwe czy typ mapy mozecie bezproblemu powiedziec, chyba, ze nie wiecie....

Moze wypowiedza sie uzytkownicy jakie mapki maja tam wgrane??
  • #6 3248750
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Ano zobaczymy co powiedzą ...

Nie buntuj się a zrozum że najlepiej dowiedzieć się do jakich map przewidział dane urządzenie.

A Twoje odzywki wskazują że właśnie taką jak kolega powyżej sytuację akceptujesz, już sama sugestia o EMule. A ja tutaj nie toleruję pewnego zachowania.

SławeK
  • #7 3835579
    demon_dE_midi
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    No dobra, widze ze tu sie szerzy temat piractwa, a ja chcialbym sie dowiedziec od kogos doswiadczonego z tym sprzetem, jakie mapki i w jaki sposob mozna wgrac na sonego?? mam destinatora (ma lipna mape polski wiec raczej odpada), navigatora i automape... wszystko w wersji PPC... orginalna mapka zainstalowana na tym sprzecie nie chce zbytnio zaglebiac sie w infrastruktore polskich drog wiec szukam jakiejs alternatywy :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada nawigację Sony NV-U70T z dołączoną płytą z oprogramowaniem, jednak mapy Polski na niej zawarte mają ograniczone odwzorowanie miast i ulic. Poszukuje informacji, jakie mapy można wgrać, aby uzyskać bardziej szczegółowe dane geograficzne. W dyskusji podkreślono, że najlepszym rozwiązaniem jest kontakt z producentem Sony w celu uzyskania oficjalnych aktualizacji map, gdyż nielegalne kopiowanie map (np. przez eMule) jest nieakceptowalne i nielegalne. Użytkownicy sugerują sprawdzenie strony www.sony.com.pl w celu znalezienia informacji o kompatybilnych mapach i sposobach ich aktualizacji. Pojawiła się także wzmianka o alternatywnych mapach i urządzeniach nawigacyjnych, takich jak Destinator, Navigator i AutoMapa w wersjach PPC, jednak brak jest szczegółowych danych o kompatybilności tych map z Sony NV-U70T. Ogólnie zaleca się korzystanie z oryginalnych, legalnych źródeł map, aby zapewnić aktualność i pełne pokrycie danych geograficznych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA