logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta ery. Nie chce wysyłać SMS-ów z żadnego telefonu.

cichy_bd 17 Sie 2006 01:14 1617 6
REKLAMA
  • #1 2923400
    cichy_bd
    Poziom 10  
    słuchajcie mam problem...mam karte z rey na abonament i ostatnio jakoś cos się zj**** i nie chce wsylać mi sms-ów.Z żadnego telefonu.Dzwonić mogę a sms nie.Dzwoniłem do biura i oni nic nie wiedzą:/ co to może byc?Ostatnio bawiłem się w ustawieniach więc mogłem coś pozmieniać:/ POMOCY!!:(
  • REKLAMA
  • #2 2923677
    leeonP.H.U
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    sprawdz czy masz podany odpowiedni nr. centrum wiadomości SMS
    +48 602 951 111
  • REKLAMA
  • #3 2923687
    tomex17
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Jak numer centrum OK to zgłoś się do jakiegoś więszego punktu ERY gdzie mają tester kart SIM, z prośba o sprawdzenie. w Warszawie jest taki na ulicy Złotej.
    Pozdrawiam
  • #4 2924141
    cichy_bd
    Poziom 10  
    no ale do Warszawy to ja mam jakies 300km;p a coś bliżej Wrocławia??
  • REKLAMA
  • #5 2924371
    dawidmi1988
    Poziom 10  
    A nie trzymałeś karty z monetami lub czymś metalowym?? Bo one potem głupieją...
  • #6 2924782
    cichy_bd
    Poziom 10  
    nie trzymałem,cały zas była w telefonie.Ale juz rozwiązałem problem.ZaMyKaM
  • REKLAMA
  • #7 2925601
    tomex17
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    zdradzisz rozwiązanie ??
    pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył braku możliwości wysyłania SMS-ów z karty SIM na abonament w sieci ERA, mimo że połączenia głosowe działały poprawnie. Przyczyną mogło być nieprawidłowe ustawienie numeru centrum wiadomości SMS. Zalecano sprawdzenie i poprawne skonfigurowanie numeru centrum SMS. W przypadku braku efektów sugerowano wizytę w autoryzowanym punkcie ERA wyposażonym w tester kart SIM w celu diagnostyki. Użytkownik potwierdził, że karta nie była narażona na uszkodzenia fizyczne, a problem został rozwiązany po dokonaniu odpowiednich zmian w ustawieniach telefonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA