logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przeprogramować DVD Manta, by odtwarzało filmy w formacie DivX?

mateusz885 17 Sie 2006 02:12 2844 4
REKLAMA
  • #1 2923445
    mateusz885
    Poziom 23  
    Ocena: 67
    Da się przeprogramować DVD (np. manty) kupione w promocji w jakims większym markecie tak aby odtwarzało filmy w divxach? (myślę ze tak bo odpalanie innych formatów to tylko kwestia softu np. pod win 98 nieodpalają filmy nagrywane z komputera takie ściagane z internetu itp po zainstalowaniu odpowiedniego oprogramowania wszysko jest ok)
  • REKLAMA
  • #2 2923514
    bogusdr
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    NIestety ale musze wyprowadzic cie z bledu.!!Gdyby to byla tylko kwestia softu to nie kosztowaly by sprzety z divix-em tyle drozsj.Musisz poznac zasade divix-a, Jest to jakgdyby kompresor ktory pakuje film np.4,7 gb na 700mb. do np,avi. Iteraz jest potzrebny sprzet ktory rozpakuje te "paczke" z powrotem do tego 4,7 gb.Ale tego nie zrobi ci sam program w sprzecie stacjonarnym tylko musi byc juz do tego odpowiednia elektronika . To tak bardzo prostym jezykiem i w skrocie. NIe mozesz przeprogramowac manty zwyklej do divixa. chociaz te akurat swietnie sie daja upgradowac.
  • REKLAMA
  • #3 2924151
    mateusz885
    Poziom 23  
    dzieki za wyprowadzenie mnie z błędu :P a co mozna ciekawego zrobic z tym softem manty??? i wogule to jak mozna wgrac nowe oprogramowanie np do dvd :P?
  • REKLAMA
  • #4 2926031
    bogusdr
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    przy zwyklym dvd nie ma co mieszac.Jak jest z divix-em to np. nie zawsze dobrze czyta wszystkie filmy i upgrade pomaga.A jak chcesz wiedziec wiecej o mancie i jak sie programuje to zobacz:
    www.manta.pl

Dodano po 1 [minuty]:

I jeszcze jedna wazna sprawa .Jak nie ma potrzeby to sie nie baw bo czasem mozna uwalic soft a wtedy tylko serwis i koszt okolo 50-80 zł
  • #5 3209104
    mateusz885
    Poziom 23  
    tych mant tanich wyszło juz kilka (mowie o tych z promocji w hipermarketach typy oszołom :P)

i czy ktorąś z nich opłaca sie kupić? tzn chodzi mi o funkcję odtwarzacza cd do wzmaka i funkcje dtwarzacza dvd
    i czy to nie jest tak że laser z napedem po kilku miechach do wymieny itp ?

powklejałem zdjecia znalezione na allegro ale wystarczylo manta wpisac w google i prosze oto modele dvd many http://www.manta.tv/poland/kategoria-10.html
REKLAMA