logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Goldstar 56i - niedługo padnie całkiem ? (ostrość)

yourij 27 Cze 2003 19:41 1151 2
REKLAMA
  • #1 266333
    yourij
    Poziom 11  
    Witam, lepiej radzę sobie w VCR, ale z kompa muszę mieć sprawnego :)
    Problem w tym, że jeśli na ekranie coraz gorsza ostrość. Dokładnie to rozmywa mi litery oraz szare (!!!) elementy typu paski przewijania i te pe.
    W tej chwili, żeby móc czytać swobodnie, muszę mieć jakiąś stronkę w tle, ale nie może być z dużą ilością czarnego. Przykładowo zielony deseń elektrody daje możliwość odczytania liter. Pewnie to elektrolit jakiś, bo dzieje się tak już od dłuższego czasu. Tylko nie mam ochoty szukaćgo na chybił trafił, bo czas jest mi drogi a zastępczego monita nie mam.
    Czy ktokolwiek spotkał się z czymś takim ? Bo narazie to tylko same trafa w robocie wymieniamy 8O
  • REKLAMA
  • #2 266337
    KZ
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    a może podstawka na kinolu ma przebicie choć wygląda to na uszkodzony bleder. zobacz jak będzie reagował na zmiane nap. Fockus i G2
    pozdr.
  • #3 266771
    yourij
    Poziom 11  
    heh chyba miałem więcej szczęścia niż rozumu, elko C321 (10u/100V) na płytce kineskopu, tuż obok podstawki... wyrośnięty, jakby krzyczał wymień mnie. :) Podmieniłem go na 10/160 bo akurat taki był pod ręką i objaw zniknął. Jedna rzecz tylko mnie zastanawia, ktoś mi kiedyś powiedział, że elko rośnie przez to, że pracuje na za dużym napięciu. Czy tak rzeczywiście jest ? Powinno chodzić nawet, jeśli rzeczywiście tam jest zxa duże napięcie (nie mierzyłem, bo po wymianie od razu sprawdziłem i było OK). Tak czy inaczej dzięki, byłeś bardzo blisko :D
REKLAMA