logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki programator do motoryzacji: radia, liczniki, immo – Willem czy inny model?

debik 22 Sie 2006 21:28 1241 3
  • #1 2942386
    debik
    Poziom 15  
    Ocena: 30
    Witam !
    Prosze o porade szanowne grono uzytkonikow.
    Zamierzam kupic programator. Chodzi mi tutaj glownie o tematyke motoryzacyjna ( radia, liczniki, immo itp).
    Z tego co sie rozgladalem to najlepszy bylby dla mnie willem ?
    Jezeli sie myle to prosze mnei poprawic.
    Jezeli mam racje to czy ktos moglby mi doradzic jaki bo nawet na allegro jest duzo wersji tego.
    Ktory bylby najlepszy dla mnie. Stawiam pierwsze kroki jesli chodzi o programowanie pamieci. WIedze informatyczna posluguje sie bez problemu ( np. jezkiu chodzi o systemy liczbowe itp.)

Z gory dziki za porade.
  • #2 2942581
    4dim
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Wilem nie wystarczy. Przede wszystkim zacząć trzeba od tego jaką gotówką dysponujesz.
    Do liczników i do radii potrzebujesz programator do pamięci szeregoych 93xx, 24cxx, do motorolli i do TMSa. Porządny sprzęt do tego kosztuje sporo. Jeśli zrezygnujesz z TMSa to nie ruszysz niektórych radii DELCO, i wielu francuskich samochodów ale za to możesz znacznie obniżyć koszty zakupu sprzętu, a ponieważ z Twojego postu wynika że jesteś początkujący, to radziłbym Ci wybrać właśnie taką opcję.
    Nie będę tu robił reklamy, więc konkrety dostaniesz na priva.
  • #3 2943209
    debik
    Poziom 15  
    Na razie skromny budzetem. Wiadomo firma dopierro bedzie sie rozwijac ;)
    Glownie chodzi mi o liczniki i immo to co jest najbardziej popularne i mi potrzebne. Radia to ewentualnie przy okazji.
    To super. Reklamy prosze na priva.
    Zastanawiam sie czy oprocz willema potrzbny by mi byl XPROG bo KWP200 to na pewno.
  • #4 2945983
    debik
    Poziom 15  
    Wiem ze tema byl juz nurtowany. Znam opcje szukaj ;)
    Ale prosilbym bym o konkretna odpoweidz.
    Ktory programator bylby najlepszy dla mnie ?
    Bo juz tyle sie naczytalem na temat programatorw ze naprawde juz sie pogubilem :(
REKLAMA