co ty chcesz sprawdzac?
zaladuj fulla i napraw IMEI, tylko najpierw odznacz, zeby nie korzystal z OTP:) jesli w OTP jest naprawde pusty to pojdzie i telefon ruszy
"djn" to ja wiem ze w epromie moge zmienic imei. pytam sie czy da rade zeby pokazywalo imei zamiast otp empty.tak wogole to zmienilem flasha i ram teraz caly czas mi buczy nie moge go postawic
wgralem mu fulla +eeprom+repair nadal buczy
hmm ten Pusty Imei wcale nie przeszkadza.. ja miałem u Siebie w siemensie tak i normalnie telefon śmigał.. a Ci po flashu burczy poniewasz nie masz Numeri Imei w eepromie.. teraz Freia "Unlocking Functions" "Direct unlock no map saved" z zaznaczoną opcją Update flash Imei.. i wpisujesz Imei spod bateryjki i powinien śmigać Pozdrawiam
GSM_michal numer imei w epromie zapisuje martechem i tez mi buczy. jestem juz zdezorientowany czy buczy bo uklad ktorys zle wlutowany czy buczy bo soft padniety ????????? stawialem go na kilka sposobow i nic wie ktos jak postawic cf62 nie pamietam jaka wersia oryginalnie byla podobno nie mozna zanizac w tym momecie jest 24 i nadal buczy ???
Ja V98 zanizałem włąsnie do V24 i nie było z telefonem problemów. A po ff dograwałeś jeszcze sam eeprom? nie raz tak właśnie trzeba zrobić i dopiero wtedy naprawa imei bez zaznaczonego wyciągania z OTP.
pozdr
✨ Problem dotyczy braku zapisanego numeru IMEI w pamięci OTP w telefonach Siemens CF62 i CT65, co objawia się komunikatem "IMEI OTP EMPTY". Wymiana flasha między modelami nie rozwiązała problemu. Dyskusja wskazuje, że IMEI w OTP jest zapisywany fabrycznie i nie ma prostego sposobu na jego naprawę lub nadpisanie. Numer IMEI można jednak zapisać w pamięci EEPROM pod baterią, co pozwala na poprawne działanie telefonu mimo pustego OTP. Narzędzia takie jak Martech nie potrafią zapisać IMEI w czystym OTP, natomiast MT-BOX podobno ma taką funkcję. Zalecane jest wgranie pełnego oprogramowania (full flash) i naprawa IMEI z wyłączonym odczytem z OTP, wpisując numer IMEI z baterii. Problem z ciągłym buczeniem po flashowaniu może wynikać z braku poprawnego IMEI w EEPROM lub uszkodzenia softu bądź hardware’u. Obniżanie wersji oprogramowania (np. z V98 do V24) i ponowne wgranie EEPROM może pomóc w stabilizacji działania telefonu. Wygenerowane przez model językowy.