logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot do TV (DAEWOO). Czy ten od R 40A15 zadziała z TV DTA-21Y1P?

Michal1986lublin 24 Sie 2006 17:42 2406 8
REKLAMA
  • #1 2948905
    Michal1986lublin
    Poziom 2  
    Witajcie
    Mam pewien problem, ostatnio rozwalił mi sie pilot do TV wiec postanowiłem zakupić nowy :] Tylko mam telewizor DAEWOO model DTA-21Y1P na allegro niestety nie znalazłem zamiennika do tego telewizora ale znalazłem zamienik do telewizora DAEWOO model R 40A15. Pilot wygląda identycznie jak ten który posiadam obecnie, układ klawiszy itp.

Jak myslicie czy bedzie działal równiez z moim telewizorem :>?
  • REKLAMA
  • #2 2948941
    fryzbi
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Gdzie go znalazłeś??? Jeżeli na allegro to zapytaj sprzedawcy i będziesz wiedział na 100%. Mimo że wygląda tak samo może nie być kompatybilny.
    Myślę, że bez problemu znajdziesz na allegro pilota tylko zapytaj sprzedawcy. Ostatnio zamawiałem koleżance pilot do Curtisa i przesyłka za pobraniem kosztowała ją 18,50 zł.
    Co do uniwersalnych pilotów to nie polecam, nie dość, że drogie to lubią się rozprogramowywać i nie działają rewelacyjnie.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2948942
    jomek78
    Poziom 24  
    Ocena: 51
    Kup uniwersalnego pilota w sklepie [nie jest drogi]i zaprogramuj do swojego telewizora.To najpewniejsze że zadziała.pozdrawiam.jomek
  • REKLAMA
  • #4 2948984
    wulkansc
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    odradzam kupowanie pilotów uniwersalnych
    zawsze brakuje jakiejś funkcji piloty daewoo są
    dostępne zadzwoń do firmy zajmującej się pilotami
  • #5 2949030
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    R40A15 to fabryczny pilot do tego modelu.
  • REKLAMA
  • #7 2949699
    Michal1986lublin
    Poziom 2  
    Co do pilotów uniwersalnych to tak sobie mi pasuja bo mozna je porównac do cegłowki ;] Na allegro sa po 5 zł najtansze .

Chciałęm zamiennik poniewaz pilot jest malutki taki w sam raz no ale problem został rozwiazany.

Mirek Z. , do tego telewizora jest pilot taki: R-40A01, na moim orginalnym pilocie znalazłem wytarty napis (pod siwatlo dopiero było widac).

Dzieki za pomoc.
  • #8 2950572
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    R-40A01 ma ciemną obudowę, R-40A15 - jasną. I tyle różnic :)
  • #9 2951317
    Michal1986lublin
    Poziom 2  
    Wlasnie chyba nie, bo jeszcze naisałem do sprzedawcy na allegro i dostałem taką odpowiedz że niestety nie pasuje do mojego modelu telewizora.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada telewizor DAEWOO model DTA-21Y1P i szuka zamiennika pilota, gdyż oryginalny uległ uszkodzeniu. Znalazł pilot do modelu DAEWOO R 40A15, który wizualnie jest identyczny, ale sprzedawca potwierdził, że nie jest kompatybilny z jego telewizorem. W dyskusji podkreślono, że pilot R-40A15 jest fabrycznym pilotem do modelu R 40A15, natomiast do modelu DTA-21Y1P dedykowany jest pilot R-40A01, który różni się kolorem obudowy (ciemna vs jasna). Zalecano kontakt ze sprzedawcą w celu potwierdzenia kompatybilności oraz rozważenie zakupu pilota uniwersalnego, choć niektórzy odradzają je ze względu na brak niektórych funkcji i problemy z programowaniem. Ostatecznie problem został rozwiązany po ustaleniu właściwego modelu pilota do telewizora DTA-21Y1P.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA