logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja Lindows OS - czarny ekran po uruchomieniu instalatora

ZonX 12 Lip 2002 17:14 1682 6
REKLAMA
  • #1 25445
    ZonX
    Poziom 22  
    Ocena: 26
    Próbował juz któryś z kolegów instalować ten system?
    Ja jak narazie mam z tym problemy , bootując cd instalator sie uruchamia , pojawia sie logo lindows os i pisze w lewym górnym rogu detect cd...grafic...itp wszystko idzie pomyslnie . Po chwili znika logo robi sie czarny ekran dysk i cd jeszcze pracuja przez kilkanascie sekund , a pużniej wszystko staje i nic sie juz dalej nie dzieje . Tak jakby komputer sie zawieszał...
    jest na to jakas rada lub inny sposób instalacji?
  • REKLAMA
  • #2 25563
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 195
    ZonX napisał:
    Próbował juz któryś z kolegów instalować ten system?
    Ja jak narazie mam z tym problemy , bootując cd instalator sie uruchamia , pojawia sie logo lindows os i pisze w lewym górnym rogu detect cd...grafic...itp wszystko idzie pomyslnie . Po chwili znika logo robi sie czarny ekran dysk i cd jeszcze pracuja przez kilkanascie sekund , a pużniej wszystko staje i nic sie juz dalej nie dzieje . Tak jakby komputer sie zawieszał...
    jest na to jakas rada lub inny sposób instalacji?

Koledze instalowałem już jakiś miesiąc temu wersje Snaeks Preview 3 i instalacja wyszla bezblednie był tylko mały problemik ze sterownikami ale chodzi bardzo stabilnie i o wiele lepiej niż XP.
  • REKLAMA
  • #3 25589
    ZonX
    Poziom 22  
    a Masz może jeszcze cd z tą wersją? mógł byś zrobić obraz i wrzucic mi np na ftp o ile to mozliwe?
  • REKLAMA
  • #4 25592
    Krzysi0
    ZonX napisał:
    a Masz może jeszcze cd z tą wersją? mógł byś zrobić obraz i wrzucic mi np na ftp o ile to mozliwe?

Sorki źle podałem to co instalowałem to Lindows Sneak Preview 2
    Zobacze czy mam gdzieś jeszcze instalke na hdd.
  • REKLAMA
  • #5 25940
    ZonX
    Poziom 22  
    i co znalazłes ta instalke? powiedz przy okazjii ile zajume
  • #6 25944
    Darekkk
    Poziom 24  
    Ocena: 11
    Ja instalowałem wersję 1.1.1 czy jakoś tak :)
  • #7 25956
    Krzysi0
    ZonX napisał:
    i co znalazłes ta instalke? powiedz przy okazjii ile zajume

Znalazłem i zajmuje ~350MB
    Ja ją wrzuce gdzieś na szybsze łącze bo u mnie na SDI to byłoby ciężko to sciągnąć.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem podczas instalacji systemu Lindows OS – po uruchomieniu instalatora i wyświetleniu logo systemu ekran staje się czarny, a komputer zawiesza się mimo pracy dysku i napędu CD. W dyskusji pojawiły się informacje o udanej instalacji wersji Lindows Sneak Preview 2 oraz 1.1.1, z drobnymi problemami ze sterownikami, ale stabilnym działaniem systemu. Wersja instalacyjna zajmuje około 350 MB i istnieje możliwość udostępnienia obrazu instalacyjnego na szybszym łączu. Nie podano jednak bezpośrednich rozwiązań problemu czarnego ekranu podczas instalacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA