logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6020 - komputer nie rozpoznaje telefonu przez kabel DKU-5 Blue Star

asterix27 27 Sie 2006 18:23 4364 7
REKLAMA
  • #1 2959349
    asterix27
    Poziom 19  
    Ocena: 36
    Witam

Kupiłem kabel do telefonu Nokia 6020 DKU-5 firmy blue star. Oprogramowanie do kabla zostało zainstalowane. Po podlaczeniu telefonu slychac dzwiek windowsa, ale ani oxygen ani mobi mb nie widzi telefonu. Z tylu kabla jest napisane ze jest on do nokii 6610/7210 ale sprzedawca zapewnial mnie ze pasuje on tez do 6020. Jak go podlacze do telefonu to pojaiwa sie napis ze akcesorium zostalo podlaczone ale nieraz pojawia sie tez napis ze akcesorium jest niekompatybilne. Jaka moze byc przyczyna tego ze komp nie widzi telefonu? Moze jakos zle instaluje sterowniki do kabla ??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2959434
    asterix27
    Poziom 19  
    Napewno jednym z powodów jest to że mam starego oxygena, bo mam go w wersji 2.2, a podobno ta wersja nie obsluguje nokii 6020. Skad wziasc oxygena 2.8....?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2959588
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1278
    Witam,
    I sprzedawca nie oszukał Cię. Kabel DKU 5 pasuje do N6020 tyle ze tylko fizycznie.
    Do N6020 dedykowany jest ca42 który to też współpracuje z N6610. Ale niesety z tego że CA 42 wspólpracuje z 6610 nie wynika wcale że DKU 5 wspólpracuje z N6610.
    Wszystko na temat kabli do telefonów znajdziesz na stronie Nokii w dziale akcesoria pod hasłem data.
    Pozdrawiam

Dodano po 3 [minuty]:

oczywiście miało być :nie wynika wcale że DKU 5 wspólpracuje z N6020 a nie jak napisałem 6610. Co niestety i tak nie zmienia faktu żę masz nie ten kabel.
  • #6 2959819
    asterix27
    Poziom 19  
    Dzieki narazie za pomoc. Nie zamykam tematu do czasu az nie wymienie kabla oraz nie sprobuje z nowym oxygenem.

Dodano po 41 [minuty]:

Dziwi mnie tylko to za na allegro jest mnóstwo kabli DKU-5 i w opisie jest że pasują do Nokii 6020
  • #7 2961107
    bigbrotherx
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Ja mam kabel forevera na USB, opisany jako DKU-5 i z moja nokia 6020 działa. Działa zarowno w Oxygenie jak i tym programie, który był na płytce z kabelkiem.
  • REKLAMA
  • #8 3134841
    szczeszak
    Poziom 2  
    Mam ten program Oxygen tylko niestety nie mogę nic wrzucic do mojego telefonu, bo nie mam pełnej wersji programu. Mam też program Nokia PC Suite ale on wogóle nie widzi mojego telefonu. Czy ktoś może wie gdzie można ściągnąć pełną wersję albo jakiś inny dobry program tylko w pełnej wersji najlepiej za free proszę o odpowiedź dzieki pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy braku rozpoznania telefonu Nokia 6020 przez komputer po podłączeniu kablem DKU-5 firmy Blue Star. Kabel jest oznaczony jako kompatybilny z modelami Nokia 6610/7210, jednak sprzedawca zapewniał, że pasuje również do 6020. Po podłączeniu pojawia się dźwięk systemowy i komunikaty o podłączonym lub niekompatybilnym akcesorium. Przyczyną może być nieodpowiednia wersja oprogramowania Oxygen (np. wersja 2.2 nie obsługuje Nokia 6020), konieczne jest użycie nowszej wersji, np. 2.8.6. Kabel DKU-5 fizycznie pasuje do Nokia 6020, ale nie jest dedykowany do tego modelu – dedykowany jest kabel CA-42, który współpracuje z Nokia 6020 i 6610. Użytkownicy potwierdzają, że kabel DKU-5 innej marki (np. Forever) na USB działa poprawnie z Nokia 6020 w programie Oxygen oraz dołączonym oprogramowaniu. Problem może wynikać z niekompatybilności kabla lub sterowników. Dodatkowo, program Nokia PC Suite nie rozpoznaje telefonu, a pełna wersja Oxygen jest wymagana do pełnej funkcjonalności.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA