logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować pilot NSE URC22D-10 do telewizora HCM ROYAL TV-3735?

^Jaca^ 29 Sie 2006 03:39 14153 8
REKLAMA
  • #1 2964324
    ^Jaca^
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    mam pilota tego co w temacie... i telewizor HCM ROYAL TV-3735
    jak mam zaprogramować tego pilota, do swojego telewizora?
    albo co po kolei wcisnąć, aby pilot automatycznie wyszukał kod...

proszę o pomoc! :(
  • REKLAMA
  • #2 2964626
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2314
    Witam
    Sprawdż w/g tego co przesyłam Ci na pw (djvu) :P
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • #3 2967702
    ^Jaca^
    Poziom 11  
    no nie bardzo pilot reaguje na to co robie, według tego co przesłałeś mi... :( bez pilota, to jak bez ręki... :/
  • #4 2969068
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2314
    Bardzo trudno jest trafić na pilota uniwersalnego, który by miał wszystkie funkcje pilota oryginalnego, u mnie jest kilka takich i zawsze wybieram ten, który w miarę odpowiada oryginałowi.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • #5 2971815
    ^Jaca^
    Poziom 11  
    no ale w tym sęk, że ten pilot na bank działa przy tym telewizorze, bo działał mi normalnie, ale coś baterie wysiadły, wymieniłem na nowe, i nagle jakoś nie mogłem zaprogramować go, wogóle, na te Twoje instrukcje nie reaguje jak powininen... :/
  • REKLAMA
  • #6 2972195
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 867
    Kupując pilota dostałeś instrukcję jak sprawić aby "naśladował" oryginał. Poprostu poczytaj. Poza tym w cenie tego badziewia (bo cos co jest do wszystkiego bywa do niczego) kupiłbyś oryginał...
  • #7 2974412
    ^Jaca^
    Poziom 11  
    wiem że była instrukcja, ale niestety niechcąco zniszczył mi Ją młodszy brat... także jest lipa, jakbym Ją miał, to bym poczytał, normalne... i nie wiem co teraz zrobić... :( a już mam dość wstawania i przełączania telewizora bez pilota... :/
  • REKLAMA
  • #9 2983954
    ^Jaca^
    Poziom 11  
    dzieki, pomogły mi Twoje linki, wpisywałem kody które ktoś dał do telewizora GRUNDIG... i jeden zadziałał... a mianowicie 101 :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy programowania pilota uniwersalnego NSE URC22D-10 do telewizora HCM ROYAL TV-3735. Użytkownik ma problem z zaprogramowaniem pilota, zwłaszcza po wymianie baterii, gdyż pilot nie reaguje na standardowe instrukcje programowania. Wskazano, że uniwersalne piloty często nie odwzorowują wszystkich funkcji oryginału, a oryginalny pilot byłby lepszym rozwiązaniem. Użytkownik stracił instrukcję programowania, co utrudnia samodzielne ustawienie pilota. W odpowiedzi podano linki do wątków na forum z kodami i metodami programowania pilotów uniwersalnych. Po wypróbowaniu kodów przypisanych do telewizorów marki Grundig, użytkownik potwierdził, że kod 101 pozwolił na poprawne zaprogramowanie pilota do jego telewizora HCM ROYAL TV-3735.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA