logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson k300i nie działają niektóre klawisze i joystik

karabanka 29 Sie 2006 21:56 2344 5
REKLAMA
  • #1 2967369
    karabanka
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witajcie. Mam problem z SE k300i. Nie działają klawisze dolne czyli te z symbolem gwiazdka *,0,#, oraz klawisz C do usuwania na górze, oraz Joy przy wciskaniu nie reaguje, na boki działa. Co może być tego przyczyną? Naprawy na gwarancji odpadają bo już zdążyłem odkręcić śrubki. Pozatym przy wciskaniu klawisza najpierw * póżniej 7 na wyświetlaczu pojawia się najpierw 7 a jako drugie * i z 0, 8 i #, 9 to samo. jak sie nie wciska sąsiadającychklawiszy górnych to tamtych dolnych wogóle nie można wyświetlić na wyświetlaczu. Prosze coś doradzcie , z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 2967616
    Loch_Ness
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    nie masz hota, nic nie zdzialasz, zanies do serwisu

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2967917
    novick
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Joy, wyrobił się, pewnie siada. Lutownica grotowa+nowy joy i jazda.
    Jak nowy Joy nie pomoże to Glass Joya do wymiany.
    Jeśli chodzi o klawiature to trzeba wyczyścić płytę, może wilgoci dostał (90% K300i trafiających do naszego serwisu to Zalane, Zawilgocone Telefony tego Modelu SE)
    Wyczyścić, wygrzać płytkę szczególnie w okolicy Glassa Klawiatury.
    Nie pomoże to wymienić ten Glass.
    Nie robiłeś tego wcześniej to lepiej zanieść do Serwisu.
  • REKLAMA
  • #4 2968137
    GR8JARO
    Poziom 14  
    Jeżeli tel był zalany, zawilgocony-najpierw zalecam kąpiel w izopropnalu, a potem porząnie wygrzej płytę, a najdokładniej przygrzej kontrolery klawiatury tzw. glassy, takie szkliste procesorki, jak to nie pomoże czeka Cię ichh wymiama.... ae najpierw sprubój podgrzć jak nie wyjdzie...to leć po pomoc....do serwisu

Pozdro

Gr8jaro
  • REKLAMA
  • #5 2968149
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    Cytat:
    przygrzej kontrolery klawiatury tzw. glassy, takie szkliste procesorki,

GR8JARO jeśli już chcesz pomóc kol (to się chwali) to pisz o rzeczach które są Ci znane i jesteś raczej pewny tego.Nie oznacza to iż nie mamy prawa się czasem pomylić ale ...pisanie że zwykłe filtry klawiatury(nie są to nawet układy aktywne) to małe procesorki to chyba ...no nie będę kończył
  • #6 2968712
    GR8JARO
    Poziom 14  
    Racja ftb, Racja , miałem na myśli że "Wyglądają jak procesorki" - napiszmy po prostu małe czarne kwadratowe filtry o szklistej powłoce. Jak zwał tak zwał, ważne że ich porządne wygrzanie bardzo często pomaga.

Dzięki za sprostowanie ftb, to dopiero moje początki z serwisem telefonów
REKLAMA