logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE T230 - Bateria nie ładuje się na włączonym telefonie, co robić?

Starykot 30 Sie 2006 11:42 1023 7
  • #1 2968821
    Starykot
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    Siemka mam poważny problem. Otóż mam nową baterie do tego telefonu. Chciałem ja zformować i zauwazylem cos dziwnego- nie da sie ladowac bateri na wlaczonym telefonie. Po podlaczeniu ladowarki pisze "Podaj kod pin" i tak w kolko nawet gdy go wylanczam to za klka sekund znowu sie wlancza. Prubowalem podac pin i go wylaczyc i nic dalej to samo. Bateria to oryginał, na drugim nieoryginale jest tak samo. Co z tym zrobić? Może to wina ustawiaen tel? Mże softu? Może bateri? Może ładowarki? Ładowarke też mam oryginalną.
    Prosze o szybka odp.
  • #2 2968899
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2087
    Prawdopodobnie wina softu, należy go wgrać i wtedy zobaczyć co się będzie działo.
    pozdr
  • #3 2969101
    Starykot
    Poziom 16  
    No to ładnie. Trzeba sie zaopatrzeć w kabelek:/. Nio za pare dni powinienem go miec wiec spok:).
  • #4 2969172
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    To chyba zalany ten telefon. Jesli wczesniej bateria krótko trzymała i teraz sam się włącza to jest przywarty układ ładowania.
  • #5 2971415
    Starykot
    Poziom 16  
    Zalany napewno nie byl. Za niedlugo powinienem miec kabel to sie zobaczy czy nowy soft cos zmieni.
  • #6 2973979
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    To ze układ ładowania przywarty to prawie pewne. Ale najcześciej robi się to po zalaniu. Nawet jesli nie wpadł ci do wanny to i tak jest mozliwosc wystąpienia korozji pod układami np. zawilgocenie złącza i spodu płyty podczas rozmowy na deszczu itd. itp. Telefon nie musiał pływać zeby być po zalaniu wystarczy duza wilgoć. A SE są czułe na wilgoć. Spróbuj na wszelki wypadek zmienic soft jak pisze Tino.
  • #7 2974372
    Zbycho9
    Poziom 20  
    Rzecz banalna ale może przeczyść styki od ładowania a tak jak przedmówcy sugerują nowy sofcik by się przydał no i czyszczenie zwłascza w okolicach złącza ładowania

Pozdrawiam
  • #8 3574519
    Starykot
    Poziom 16  
    Spoko w końcu pozbyłem się tego telefonu. Żadnego pożytku z niego nie było :P

Dzięki za pomoc :)

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu SE T230, w którym bateria nie ładuje się podczas włączonego urządzenia. Po podłączeniu ładowarki pojawia się komunikat „Podaj kod PIN” i telefon ciągle się restartuje. Zarówno oryginalna, jak i nieoryginalna bateria oraz oryginalna ładowarka nie rozwiązują problemu. Wskazano możliwe przyczyny: uszkodzony soft, przywarcie układu ładowania, korozja lub zawilgocenie płyty głównej, szczególnie w okolicach złącza ładowania. Zalecane jest wgranie nowego oprogramowania oraz oczyszczenie styków i złącza ładowania. Problem może wynikać z wilgoci, nawet bez bezpośredniego zalania. Ostatecznie użytkownik zrezygnował z telefonu z powodu braku rozwiązania problemu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA