flashowałem tornado, K750_R1N035_EMEA1 + gdfs, pierwszy raz flashowałem takiego se wiec nie wiem co mogłem zrobić źle, może czegoś nie zrobiłem. proszę o pomoc
dawno nie robilem se tym sprzetem ale widze zadko robisz se a co dopiero takie
wgraj mcu K750_R1J002_EMEA1
plus do tego plik fs z taka sama wersja czyli R1J002
plus gdfs poprostu wgraj mu fulla
do tego simlock i gdzies tam musi byc chyba complet lub customizacja po fleszu...
wgrywałem K750_R1J002_EMEA1 i jest to samo, poza tym nie chce ruszyć locka, nie wiem czemu. może ma ktoś sprawdzonego i działającego GDFS'a CID36 bo ten który ja wrzucam chyba jest walniety
✨ Problem dotyczy telefonu Sony Ericsson K750i, który po próbie flashowania zatrzymuje się na ekranie z komunikatem "zaczekaj" i paskiem postępu, nie uruchamiając się dalej. Flashowanie wykonano za pomocą programu Tornado, wgrywając pliki MCU K750_R1N035_EMEA1 oraz GDFS. Użytkownik próbował również starszej wersji softu K750_R1J002_EMEA1, jednak problem pozostał. Wskazano, że ważne jest wgranie pełnego pakietu firmware, czyli MCU, FS oraz GDFS, a także ewentualnej kompletnej lub niestandardowej konfiguracji po flashu. Zwrócono uwagę na zgodność plików GDFS z CID telefonu (OTP CID: 36, GDFS CID: 16), sugerując, że może być potrzebny plik GDFS z CID 36. Użytkownik poszukuje również narzędzia FullRepairFlash do tego modelu, które mogłoby pomóc w naprawie oprogramowania.