logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować usługę NIM na Nokia 6230i i 6020?

m___s 31 Sie 2006 19:51 6154 9
REKLAMA
  • #1 2974212
    m___s
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam,

Mam pytanie jak mozna skorzystac właśnie z usługi "NIM" aby mozna się było komunikować pomiedzy nokia 6230i a mokia 6020? Jak chce włączyc usługe to pokazuje się komunikat abym ustawił ustawienia!

Ale jak mam je ustawić?
    I czy trzeba to jakos zgłaszać do sieci czy włączyc jakieś ustawienie u operatora?

Prosze o pomoc!!!!!
  • REKLAMA
  • #2 2974278
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    Jest to dodatkowa usługa, płatna oczywiście. Napewno działająca w PLUSie
  • REKLAMA
  • #3 2976553
    jacok
    Poziom 14  
    Ocena: 32
    JareckiP napisał:
    Jest to dodatkowa usługa, płatna oczywiście. Napewno działająca w PLUSie
    Tez chcialbym wiedziec co i jak.Mam uaktywniona usluge skonfigurowany tel ale jak zainicjowac polaczenia itp. Posiadam nokie 6230i prosze o pomoc z góry dzieki!!! siec simplus.
  • REKLAMA
  • #4 2977189
    m___s
    Poziom 11  
    A wie ktoś może czy jest taka możliwość IDEA/POP/ORANGE i ile oczywiście bedzie kosztować taka usługa?
  • REKLAMA
  • #6 2977459
    m___s
    Poziom 11  
    A idea oferuje taka opcje "NIM"
  • #7 2977890
    zawka
    Poziom 11  
    A jak to praktycznie uruchomić po kolei bo cały czas mam albo usługa czasowo niedostępna albo nie zapisane znaki głosowe.
  • #8 2978038
    m___s
    Poziom 11  
    Zapewne najpierw trzeba wykupić jakiś pakiet a dopiero potem jak narzie plus chyba udostępnia ta opcje. Ja osobiście można powiedzieć że próbowałem wszystkich ustawień ale mi nie działa (nie wykupywałem żadnego pakietu oczywiści) więc na to wychodzi że trzeba wykupić i cieszyć się usługa :) :D
  • #9 2979009
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    m___s napisał:
    więc na to wychodzi że trzeba wykupić i cieszyć się usługa

Oczywiście że trzeba zapłacić.Przecież wyżej jest napisane.
  • #10 2982928
    jacok
    Poziom 14  
    Ocena: 32
    JareckiP napisał:
    m___s napisał:
    więc na to wychodzi że trzeba wykupić i cieszyć się usługa

Oczywiście że trzeba zapłacić.Przecież wyżej jest napisane.
    chodzi mi o konkrety jak zainicjowac polaczenie aktywaCJA uslugi juz jest konfiguracja w fonie rowniez....

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy konfiguracji i korzystania z usługi NIM (Naciśnij i Mów) na telefonach Nokia 6230i i 6020. Usługa ta jest dodatkowa i płatna, potwierdzono jej dostępność w sieci PLUS (Simplus). Aby korzystać z NIM, konieczne jest wykupienie odpowiedniego pakietu u operatora oraz poprawna konfiguracja telefonu. Użytkownicy zgłaszają problemy z inicjacją połączeń, komunikaty o czasowej niedostępności usługi oraz błędy związane z zapisem znaków głosowych, co wskazuje na konieczność aktywacji usługi po stronie operatora. Pytania pojawiły się również o dostępność usługi NIM w innych sieciach, takich jak IDEA, POP i ORANGE, jednak brak jednoznacznej odpowiedzi na ten temat. Link do szczegółów oferty PLUS został podany jako źródło informacji o usłudze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA