logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Outlook nie wysyła poczty przez SMTP na porcie 25, błąd 0x800CCC0E

bubell 02 Wrz 2006 01:04 4246 4
REKLAMA
  • #1 2978808
    bubell
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

Od jakiegos czasu mam problem z wysylaniem poczty z Outlooka.
    Myslalem ze jest to wina firewalla w windowsie albo nortona antvirusa ale dzis zainstalowalem xp i na czystym systemie sprawdzilem poczte i dalej jest problem z wysylaniem. Wyswietla sie taki oto komunikat:

The connection to the server has failed. Account: 'poczta.o2.pl', Server: 'poczta.o2.pl', Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): No, Socket Error: 10061, Error Number: 0x800CCC0E

Szukalem na internecie i niestety nic nie znalazlem co rozwiazaloby moj problem.
    Dodam ze mam router D-Link DI 614+ i moze w nim poblokowane sa jakies porty ale nie znam sie na tym dobrze. Zalogowalem sie do niego pozmienialem co wydawalo mi sie ze powinno byc zmienione ale dalej nic.

Czy ktos z Was ma jakis pomysl jak rozwiazac ten problem? Bardzo prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2978819
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    We właściwościach konta jest zaznaczona opcja serwer wymaga uwierzytelnienia ?
  • REKLAMA
  • #3 2978827
    bubell
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Tak jest zaznaczona ta opcja.

Dodam ze u mnie w domu wszystko dziala wporzadku, weksportowalem z mojego outlooka ustawienia konta wrzucilem do komputera na ktorym akurat pracuje i nie dziala.

Wiec cos musi byc nie tak na tymn komputerze prawdopodobnie to wina routera...
  • REKLAMA
  • #5 2980276
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 670
    byc może masz zablokowany port 25 przez admina
REKLAMA